Lias spelar mot Gap
Publicerad: 2017-10-02
CHL
Frölundaborg tisdag kväll: ligaledande Gap, Lias Andersson och en oktoberfestinfluerad atmosfär.

CHL:s gruppspel går in i sitt slutskede och på tisdagskvällen kan Frölunda Indians säkra segern i grupp H. I Frölundaborg, mot franska Gap, nedsläpp 18.30.
– Vi förväntar oss ett avslappnat Gap som kommer hit för att sno åt sig nåt, dom har inget att förlora, säger Frölundas videocoach Erik Lignell som förutspår följande matchbild:
– Dom ser nog till att vara tajta i försvaret och gå på kontringar. Dom har en bra målvakt i Jeff Lerg och ett gäng poängstarka Nordamerikaner med meriter från olika ligor.
Lignell syftar närmast på David Glen, Tim Campbell och Chad McDonald som inlett seriespelet i Frankrike starkt – samtliga har ett snitt på drygt en poäng per match efter åtta spelade omgångar. I den spetsiga offensiven ingår också unge fransmannen Pierre Gutierrez.

Det regerande mästarlaget Gap har inlett Ligue Magnus starkt, sju raka segrar, men åkte så sent som i söndags på ett rejält bakslag – storstryk mot Rouen borta, 0-7.
– Men dom har visat bra form sedan säsongsstarten och det blir viktigt för oss att trycka upp tempot med och utan puck. Vi måste få dom att spela i ett tempo dom inte är vana vid, menar Erik Lignell:
– Och vi måste fortsätta att göra allt lite bättre från match till match.

Frölunda Indians lag mot Gap tas ut efter tisdagens värmning, men redan nu står det klart att nyss hemkomne Lias Andersson finns med i truppen.
– Det är grymt kul att vara hemma igen och det känns verkligen som att jag är på rätt ställe, säger Andersson.

Biljetter till CHL-mötet mellan Frölunda och Gap går att köpa via den här länken.

Med hösten här flyttar CHL-festen på tisdag in i Frölundaborgs restaurang och miljön kommer att vara oktoberfestivalinspirerad. På menyn står det höstbuffé, valfri dryck och intervju med en intressant Frölundaprofil – dörrarna öppnas 16.30.

Peter Pettersson Kymmer