Hockeygymnasier på Campus
Publicerad: 2017-11-26
FHC
På fredagen genomförde Frölunda säsongens andra träff för juniorspelare från lokala hockeygymnasier i Göteborgsregionen.

23 spelare och fyra tränare från sex klubbar var på plats.
Efter lite information var det ispass under ledning av Tobias Johansson (J18-tränare i Frölunda), Didrik Värmon (ass J18-tränare i Frölunda), Pierre Johnsson (J20-tränare i Frölunda), Adam Lundh (MV-och fystränare i Frölunda) och Linus Börjesson (instruktör i Frölunda).
Innehållet låg i linje med Frölundas spelidé med puckkontroll, press och attack. Fantastiskt kul att se den intensitet och det driv killarna visade på isen. Man hoppas innerligt att det ser ut på samma sätt i vardagen på hemmaplan. Då blir det bra.

Efter isen serverades lite mellanmål innan det var dags för ett cirkelträningspass i gymmet med Adam Lundh.
Denna säsong har vårt regionsjunior-projekt utvecklats med separata ”nätverksträffar” för tränarna på de olika hockeygymnasierna. Dessutom kommer varje vecka två till tre spelare från samma hockeygymnasier och deltar på Frölundas ordinarie hockeygymnasiepass. Utvärderingen av detta har hittills varit mycket positiv både från spelare och tränare.

Gnistan är en distriktlagsturnering som utvecklats från detta regionsjunior-projekt. Deltagande distrikt är Göteborg, Västergötland och Bohuslän. Turneringen spelas 5 januari 2018 i Frölundaborg och är öppen för spelare födda 2000 och ej spelar i ett J18-Elitlag. Spelarna anmäler sig själva om de är intresserade. Syftet med turneringen är främst att inspirera regionens spelare som inte spelar i J18-Elit. Vi ser fram mot den.

Peter Pettersson Kymmer