CHL-fest mot Zürich
Publicerad: 2017-08-23
CHL
CHL drar igång – Frölunda Indians mot Fredrik Petterssons Zürich i Frölundaborg.

Försäsongen är över och redan i morgon (torsdag) går Frölunda Indians in i den turnering man har två raka inteckningar i.
Schweiziska ZSC Lions blir premiärmotståndet i CHL och Frölundas assisterande tränare Johan Lundskog är förväntansfull.
– Det här blir vårt första riktiga test. Hittills har offensiven sett bra ut och defensiven satt dessutom mot HV 71.

Zürich har en märkbart blågul touch. Skellefteå-duon Hans Wallson och Lars Johansson tränar laget och tre svenska spelare finns med i truppen: Robert ”Lill-Kenta” Nilsson, Mattias Sjögren och Frölunda-favoriten Fredrik Pettersson som ni kunde läsa om här på hemsidan för några dagar sedan.
– Zürich är välcoachat och välorganiserat. Dom vill spela brett och djupt, precis som Skellefteå, och det finns spetskompetens i laget, förklarar Johan Lundskog och berättar hur Frölunda skall handskas med det:
– Vi har rätt bra koll på dom och nyckeln blir att spela solid Frölundahockey. Det är inget vi inte mött tidigare.

För att på allvar markera att tävlingssäsongen drar igång bjuder Frölunda HC in till CHL-fest både på torsdagen och lördagen (Klagenfurt, 15.00). Ett eventområde utanför Frölundaborg med foodtrucks, barer, musik, intervjuer och tv-skärmar öppnar två och en halv timme innan match – 16.00 på torsdagen och 12.30 på lördagen – och är dessutom öppet i bägge periodpauserna.

På grund av hästsport-EM är parkeringsmöjligheterna mycket begränsade kring Frölundaborg i samband med CHL-matcherna. Var ute i god tid och åk gärna kollektivt.

Biljetter till de bägge CHL-gruppspelsmatcherna går att köpa via den här länken – och varför inte gå på bägge för bara 200 kronor?

Torsdagsmatchen mellan Frölunda Indians och Zürich börjar 18.30 - lördagens möte med Klagenfurt 15.00.

Peter Pettersson Kymmer