J20 kliver in i slutspelet
Publicerad: 2017-03-15
J20
På onsdagskvällen drar slutspelet för J20 SuperElit igång och för Frölunda J20s del väntar bortamatch mot Luleå HF innan serien vänder hem för avgörande i Frölundaborg fredag och ev. lördag.

Säsongen i sig har varit en berg och dalbana där man blandat och gett, något Johan Benker, tränare Frölunda J20, håller med om:
Ja, det har varit väldigt mycket upp och ner där vi blandat bra och dåliga insatser men det vi tar med oss är att när vi spelar som vi ska är vi svårslagna. Det har varit svårare på hemmaplan än när vi spelat borta säger Johan och fortsätter;
Jag tror att man velat göra den där extra dragningen för att få ett bättre läge hellre än att gå rakt på kassen och ha fart i alla moment som vi sagt att vi ska spela. På bortaplan däremot har vi bara gått in och kört utan att tänka.

Frölunda J20 slutade på en åttondeplats i J20 TopTio vilket innebar att man inte fick välja utan ställa in sig på det motstånd som blev över och det innebär nu att man möter Luleå HF i en serie i bäst av tre där man inleder på bortaplan ikväll.
Det kommer bli en spännande utmaning, vi vet att de, Luleå, har fått påfyllning från a-laget och tack vare det ses Luleå som favoriter säger Johan som flikar in att man vann senast lagen möttes i COOP Arena.
Vi vann senast däruppe och spelar vi som vi ska kommer vi att vinna igen idag säger Johan avslutningsvis.

Samtliga Frölunda J20s åttondelsfinaler sänds på Livearenahockey.com

Spelschema Åttondelsfinalerna:
Onsdag 15 mars:
Kl. 19:00 Luleå HF-Frölunda HC, COOP Arena
Fredag 17 mars:
Kl. 19:00 Frölunda HC-Luleå HF, Frölundaborg
Ev. lördag 18 mars:
Kl. 12:00 Frölunda HC-Luleå HF

Christian Wahlgren