Nollade i Skellefteå
Publicerad: 2017-03-23
SHL
En tung inledningsperiod i Skellefteå Kraft Arena lade grund för en 3-0-förlust mot Skellefteå AIK där Joni Ortio höll tätt och Skellefteå kunde ta kommande om kvartsfinalserien med 3-1 i matcher.

SKELLEFTEÅ | Frölunda HC startade den fjärde kvartsfinalen bra och pressade ned Skellefteå AIK ordentligt redan i matchens första byte, och det var en matchinledning full av intensitet och med högt tempo.
Vi fick bevittna en relativt välspelad matchinledning, trots det höga tempot, där båda lag var delaktiga till en början. Akten skulle dock tippa över åt det ena hållet ganska snart och när Skellefteå knappt halvvägs in i perioden fick sitt första numerära överläge skulle starten på en tung dominans ifrån hemmalaget ta sin plats.

Oscar Möller gav först Skellefteå ledningen med 1-0 efter att ha vispat in en retur i spel 5 mot 4, sedan stod Henrik Hetta för en skicklig, individuell prestation när han bröt in på kassen och placerade in 2-0 högt över Johan Gustafssons vänstra axel.
Frölunda hade inte mycket att sätta emot hemmalagets dominans under inledningsperiodens upptakt, och Oscar Möller var en ribbträff ifrån att utöka västerbottningarnas ledning ytterligare – men 2-0 stod sig perioden ut.

Spelövertag, men uddlöst

Mittenakten föranleddes av en sen Skellefteåutvisning i inledningsperioden och Frölunda fick en bra chans att ta sig in i matchen med ett tidigt power play. Efter två raka, misslyckade numerära överlägen för Frölunda försatte man sig istället själva i numerärt underläge och fick se uppförsbacken bli allt brantare.
Skellefteå skapade omgående hetare målchanser än vad Frölunda gjort på sina fyra minuter, och till slut satt också 3-0 bakom Johan Gustafsson när Mark Katic dök upp framför mål och rakade in ett direktskott.

Frölunda slutade inte jobba, slutade inte åka skridskor, utan man hade det mesta av spelövertaget i matchens andraperiod och satte press mot Skellefteås kasse. Hemmalaget var dock oerhört samlat och organiserat och gjorde det riktigt svårt för Frölunda att ta sig in på kassen för de heta målchanserna.
Skellefteå kunde avstyra Frölundas offensiv ganska smärtfritt och gick till den andra pausvilan med en tremålsledning.

Det ville sig inte

Spelmässigt så såg saker och ting bättre och bättre ut för Frölundas del, även i den tredje perioden. Men det syntes tydligt att det inte riktigt studsade spelarnas väg och att man inte fick utdelning för slitet, man fick ingenting gratis av Skellefteå och man förmådde då aldrig att riktigt utmana på resultattavlan den här aftonen – trots riktigt hårt tryck mot Skellefteåkassen under matchens avslutande minuter.

Roger Rönnberg till C More efter slutsignalen:
– Skellefteå gör det bra i defensiven. Vi kommer inte in framför deras kasse och gör på så sätt Joni Ortio bra.

– Vi behöver spela större med puck framöver. Flera spelare behöver höja sig och spela sin bästa hockey för säsongen, det är för få som gör det och det börjar bli dags nu, avslutar Rönnberg intervjun.

Skellefteå sitter i förarsitsen med 3-1 i matcher efter kvällens vinst, men på lördag spelas kvartsfinal 5 i Scandinavium –med matchstart kl 18:00. Biljetter köper ni via den här länken.