Frölunda och Mathis Olimb förlänger två år
Publicerad: 2013-02-22

Frölunda HC och forwarden #41 Mathis Olimb,27, har i dag undertecknat ett kontrakt som gäller två säsonger, till och med 30 april 2015.

Anderz Larqvist, klubbdirektör Frölunda HC:
-Mathis kommer vara en av våra nyckelspelare under de kommande två säsongerna. Den här säsongen har påverkats mycket av tre tunga skador men vi vet vad Mathis kan och vi vet vad hans kompetens betyder för vårt lag. Han kommer vara en av våra absolut viktigaste spelare under de kommande två säsongerna.

-Vi har stora förväntningar på Mathis.

-Vi bygger nu ett konkurrenskraftigt lag för nästa säsong med stommen ur dagens trupp. Laget kommer att bestå av unga utvecklingsbara talanger, gärna från vårt eget utvecklingsarbete och från regionen.  Men vi kommer förstås också att komplettera med ytterligare spetskompetens och erfarenhet.

-Allt fokus i närtid ligger på att definitivt bärga slutspelsplatsen och sedan genomföra ett långt och framgångsrikt slutspel.

#41 Mathis Olimb:
-Det känns jättebra att allt är klart redan nu. Nu kan jag lägga allt fokus på slutspurten av den här säsongen och sedan ett långt härligt slutspel.

-Jag har fått ett stort förtroende av klubben med två nya år. Det förtroendet känns som en riktigt bra utmaning för mig och en utmaning jag gärna tar mig an.

Mathis Olimb är inne på tredje säsongen med Frölunda Indians nu. Han kom till Frölunda till säsongen 2009/2010, från tyska ligalaget Augsburger Panther där han då spelat i två säsonger. Dessförinnan spelade han med Vålerenga och Manglerud i den norska ligan och en säsong i nordamerikanska OHL med London Knights och Sarnia Sting.

Mathis Olimb har varit bofast i olika norska landslag hela 2000-talet.

Säsongen 2010/2011 spelade han med Rockford IceHogs i AHL. Sedan 1 maj 2011 har Olimb tillhört Frölundas organisation. Sammanlagt har han spelat 172 matcher (31+81=112) med  Frölunda Indians, sedan starten 2009. 

Informationschef Peter Gyllander