• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

Full pott denna gången?

19 november 2012 15:30

Frölunda gör en ny satsning på en trepoängare på hemmaplan och minns säkert tillbaka till förra hemmamatchen mot Modo med visst välbehag. Det var då som laget hämtade upp ett underläge med tre mål och kunde vinna på övertid tack vare Henrik Tömmernes segermål. Men om Kent Johansson får bestämma är det mycket bättre att vinna på ordinarie tid.


”Kenta” ler när frågan kommer på tal och minns väl hur det var när Frölunda såg till synes utslagna ut men vände och vann med 7-6 och fick med sig två poäng. Båda lagen har samma poäng så vinnaren i Scandinavium kommer att skapa ett litet glapp. Sett till de senaste matcherna har dock laget skärpt till försvarsspelet och släpper in väldigt lite mål. Dessvärre gör laget inte speciellt många mål framåt. En repris på målskörden framåt från förra matchen hade varit önskvärt.

–Vi har släppt in lite mål men vi måste skapa fler och vassare chanser framåt. För att göra fler mål måste vi också bli effektivare i powerplay, säger Kent Johansson.

Viktor Stålberg har lämnat Frölunda och det blir Fredrik Sjöström som, till en början, kommer att ta Viktors plats bredvid Matt Duchene. Med Mikael Johansson skadad innebär det att Gustav Rydahl går in som center mellan Nicklas Lasu och Mats Rosseli Olsen och hastigt och lustigt blir Nicklas ålderman i kedjan, 23 år gammal.

–Det är jättekul att få chansen från början även om jag redan har fått speltid. Nicklas Lasu ger massor med tips och det är skönt med en kille som verkligen hjälper mig att komma till rätta. Speciellt får jag tips om boxplay, säger Gustav Rydahl.

De som har sett Gustav Rydahl spela, vet att det är en kille som är fullständigt hänsynslös mot sig själv och bara har en enda tanke när han spelar boxplay, och även i alla annan defensiv:

–Pucken ska inte fram till mål, hur jag sedan stoppar den är ointressant. Men jag tycker också om det offensiva spelet, det har blivit en hel del poäng i J20 och jag hoppas kunna bidra med det i Elitserien också, säger Gustav.

Och om man får tro hans tränare, är det en spelare med stor potential:

–Gustav läser spelet bra, han är stark och stadig för sin ålder och han tar verkligen för sig. Han är oöm och inte rädd för att gå in i situationerna, berömmer Kent Johansson.

På beskrivningen låter det som en kopia på Mikael Johansson, med den enda skillnaden att Gustav Rydahl skjuter vänster. Och en stor, stark och oöm center lär behövas när det är dags för nedsläpp mot Modo.

–Det är inspirerande och jag vet att det kommer att bli tufft, jämnt och hårt, som alla matcher Elitserien. Jag tycker att vi är stabila bakåt, det är framåt som vi måste bli bättre, säger ”Kenta”.

Men om spelarna gör som Kent Johansson vill, kommer det säkert att gå bra. Modo senaste match var också en svängig historia där laget släppte in ganska många mål:

–Låter perfekt, säger Gustav Rydahl och ler:

–Det är klart att det blir en tuff match men om vi spelar efter våra riktlinjer och ser till att lägga mycket puckar på mål, kommer det säkert att gå bra. Vi startade lite knackigt mot HV71 men i de två sista perioderna spelade vi upp oss ordentligt, det känns bra att ha med sig.