KVARTSFINAL!
Publicerad: 2018-03-17
J20
Två segrar, en förlust och en rejäl dos krigarmentalitet summerar Frölunda J20s åttondelsfinal.

Frölunda J20 som förlorade hemma i Frölundaborg i onsdags kom tillbaka och kvitterade matchserien mot VIK Västerås HK igår fredag och lade grunden för en rejäl nagelbitare på lördagseftermiddagen och vilken nagelbitare det blev.

Västerås tog ledningen i den första perioden sedan man utnyttjat en retur från målvakten Arvid Söderblom och resultatet stod sig sedan perioden ut. Period två blev betydligt bättre sett med Frölundaögon. Man skapade mer och mer farliga chanser och fick till slut utdelning genom Oliwer Fjellström som överlistade Västeråskeepern Wallstedt och 1-1 var resultatet inför fortsättningen. 2-1 för hemmalaget blev sedan 2-2 efter att Samuel Fagemo återigen noterades för ett mål med mindre än åtta minuter kvar och även om Frölunda nu hade flera chanser gick matchen till övertid.

Väl där behövde Frölunda J20 knappt två minuter för att säkerställa seger nummer två och avancemang till kvartsfinal sedan Pontus Andreasson krigat in en retur från Wallstedt. Ett avancemang man delar med föreningens övriga tre elitlag som alla tagit sig vidare till kvartsfinalen.

Detta var riktigt gött säger Pierre när vi får tag på honom efter matchen.
Det var en jämn första period och sedan maler vi ner dom. Vi har ett spelövertag men får inte in pucken trots att vi skapar lägena men deras målvakt är bra. Vi jagar matchen igenom och vänder sedan och vinner på övertid vilket visar att vi har en ruggig lagmoral och vilja i gruppen så detta var riktigt skönt.

Pierre vet vad de behöver rätta till och jobba på inför kvartsfinalerna som börjar på onsdag hemma i Frölundaborg och artikel inför den stundande kvartsfinalen kommer efter kvartsfinalsvalet på måndag.

VIK Västerås HK - Frölunda HC 2-3 (1-0, 0-1, 1-1, 0-1)
Skott: 22-30 (8-5, 6-12, 8-9, 0-4)
PIM: 6-4 (0-0, 2-0, 4-4, 0-0)

1-0 (14:11) | Eric Juhlin (Viktor Fagerlund, Albin Olofsson)

1-1 (26:52) | Oliwer Fjellström (Linus Nässén)

2-1 (43:21) | Wilmer Skoog (Hugo Ollila, Christopher-Robin Ericsson)
2-2 (52:42) | Samuel Fagemo (Pontus Andreasson)