Klara för semifinal efter 6-0 mot HV71
Publicerad: 2017-03-26
J18
Trots att det var vinna eller försvinna som gällde inför dagens match visade Frölunda J18 vilja och inställning när man säkrade plats i semifinalen efter att ha fullkomligt spelat ut HV71 till siffrorna 6-0.

Göteborg- Frölunda som föll snöpligt mot HV71 igår kom ut och visade upp ett piggt anfallsspel där man pressade ner HV71 i egen zon och snurrade friskt kring vad som såg ut, trötta HV-spelare och snart var 1-0 ett faktum när Jacob Peterson öppnade målskyttet i matchen.
HV71 kom sedan upp något spelmässigt och för ett par minuter böljade spelet fram och tillbaka. Trots flera chanser från HV71 var det aldrig någon riktig fara framför Ludvig Persson i Frölundakassen utan Frölunda gick snart upp till 2-0 och 3-0 efter mål av Joni Ikonen och Philip Ekberg innan perioden var över.

Jacob Peterson utökade sedan tidigt till 4-0 den andra perioden varpå HV71 tog timeout och bytte ut Adam Åhman men föga hjälpte det då Joni Ikonen som hittills stått för ett mål sköt sitt andra mål för dagen bara minuten efter Peterson. Sedan visade HV71 upp en grinigare sida, mycket tack vare att man inte riktigt orkade hänga med i Frölundas skridskoåkning och man drog på sig flertalet utvisningar och efter att halva perioden var spelad höll sig Kalle Miketinac framme och sköt in 6-0 bakom inbytte Victor Östman.

Efter det spelade man kontrollerat och även om HV71 försökte störa hemmalaget var segern aldrig riktigt hotad utan man kom ihop som ett lag och hjälpte sin målvakt Ludvig Persson att återigen hålla en nolla. Nu väntar en veckas träning för de regerande mästarna Frölunda J18 innan man reser till Nyköping för semifinalspel och en chans att försvara sitt guld som regerande mästare.

Vi var i ett utsatt läge inför dagens match säger Pierre som syftar på att HV71 kvitterat serien i samband med deras 3-2 seger igår. Vi förlorade på övertid igår och lyckades inte riktigt knyta ihop säcken så det var starkt av oss att komma ut såhär i dag där vi dominerar hela matchen och är hetare i alla lägen.

Det vi kommer ta med oss till nästa helg är vår vilja att göra mål som är en styrka och något vi kommer att bygga vidare på både i veckan och nästa helg säger Pierre innan han går in och firar med sitt lag.

Frölunda möter Linköpings HC i semifinal 2 på fredag den 31 mars och mer om kommande helg kommer senare i veckan.

Frölunda HC-HV71 6-0 (3-0, 3-0, 0-0)
Skott: 42-25 (16-10, 15-8, 11-7)
Utv.min: 10-34 (4-4, 4-26, 2-4)
1-0 (05:19) | Jacob Peterson (Jesper Emanuelsson, Oliwer Fjellström)
2-0 (16:09) | Joni Ikonen (Kalle Miketinac)
3-0 (18:30) | Philip Ekberg (Joni Ikonen)
4-0 (22:15) | Jacob Peterson (Jesper Emanuelsson)
5-0 (23:12) | Joni Ikonen (Oliwer Fjellström, Kalle Miketinac)