Tung förlust efter målrik tredjeperiod
Publicerad: 2017-02-18
J20
Mötet med Örebro kom igång rejält i den tredje perioden där det gjordes hela åtta mål. Tyvärr för Frölunda J20s del blev det förlust med 4-7.

Göteborg- Frölunda J20 kom ut starkt och satte press på gästerna Örebro som hade svårt att bygga upp något anfall på hemmalaget. Man spelade med hög fart och pressade gästerna vilka till slut fick se Jacob Peterson göra 1-0 och även om Örebro för en stund lyckades vända på spelet var det aldrig någon fara utan Frölunda spelade med kontroll och kunde innan perioden var över gå ifrån till 2-0 efter sent mål av Jakob Olsson.

Örebro inledde den andra perioden bäst där man nu testade Frölundakeepern Arvid Söderblom som stundtals stod på huvudet och var den enda anledningen att Örebro inte lyckades göra mål. Men till slut fick även Söderblom se en puck förbi sig sedan Filip Forsmark reducerade till 2-1 efter att halva perioden var spelad. Även om det resultatet stod sig perioden ut var det en riktigt rolig anfallshockey vi bjöds på i den andra perioden.

Återigen var det Örebro som inledde perioden bäst och trots att det var Frölunda som blev tilldömda numerärt överläge var det gästernas Samuel Duggan som överlistade Söderblom och 2-2 var ett faktum. Dock fick Örebro inte fira särskilt länge då Jesper Emanuelsson, framspelad av Jacob Peterson och Oliwer Fjellström, såg till att sätta indianerna i förarsätet igen med 3-2.

Örebro skulle dock komma tillbaka tre minuter senare när Oliver Henriksson såg till att kvittera till 3-3 innan den fd. frölundaiten Arvid Aronsson fullbordade gästernas vändning i powerplay och 3-4 var ett faktum. Örebro gick sedan inom loppet av fyra minuter ifrån till både 3-5 och 3-6 varpå luften gick ur Frölunda som trots detta lyckades reducera till 4-6 genom Jacob Peterson, hans andra mål för kvällen men Örebro var för starka och Alfons Malmström fastställde slutresultatet 4-7 till gästerna.

Imorgon väntar Leksands IF kl 12:00 i Frölundaborg så nu gäller det att ladda om direkt och komma redo imorgon. Nedsläpp alltså 12:00 och matchen sänds på livearenahockey.com

Frölunda HC-Örebro Hockey 4-7 (2-0, 0-1, 2-6)
Skott: 35-36 (8-11, 16-12, 11-13)
Utv.min: 4-8 (0-0, 2-2, 2-6)
1-0 (06:25) | Jacob Peterson (Jesper Emanuelsson, Oliwer Fjellström)
2-0 (16:46) | Jakob Olsson (Jacob Peterson, Jesper Emanuelsson)

2-1 (30:23) | Filip Forsmark (Oskar Lindgren, Oscar Svanborg)

2-2 (42:59) | Samuel Duggan SH1
3-2 (43:38) | Jesper Emanuelsson (Jacob Peterson, Oliwer Fjellström)
3-3 (46:30) | Oliver Henriksson (Filip Forsmark)
3-4 (52:11) | Arvid Aronsson (Edvin Ekström) PP1
3-5 (56:15) | Edvin Ekström (Oskar Lindgren) 3-6 (56:34) | Edvin Ekström (Oscar Svanborg, Filip Forsmark)
4-6 (56:45) | Jacob Peterson (Oliwer Fjellström)
4-7 (58:05) | Alfons Malmström ENG