Dags för slutspel
Publicerad: 2017-03-14
J18
Seriesegrarna i J18 Elit och J18 Allsvenskan Södra - Frölunda J18 - kliver in i slutspelets åttondelsfinaler på tisdagskvällen när man gästar Nacka HK och för tränaren Pierre Johnsson finns inget annat än seger.

Frölunda J18 valde som första lag att välja motståndare Nacka HK på måndagsförmiddagen och man inleder sin åttondelsfinal borta mot Nacka HK, ett lag man mött två gånger tidigare under våren där det blev seger båda gångerna.

Åttondelsfinalen spelas i en serie som avgörs i bäst av tre där Frölunda alltså börjar borta idag tisdag för att sedan spela hemma i Frölundaborg lördag och ev. söndag.

På det stora hela är Pierre Johnsson, tränare Frölunda J18, nöjd med hur hans manskap presterat hittills under säsongen där man både vann J18 Elit och J18 Allsvenskan Södra och Pierre betonar vikten av deras grundfysik som en bidragande orsak. Vår filosofi inom föreningen är att vi ska träna hårt och redan under sommarträningen valde vi att trycka på för att vara redo när vi väl klev på is och det syntes att vi var bättre tränade för vi orkade att hålla en högre fart matcherna igenom säger Pierre.

Han lyfter även fram killarnas inställning till träning och vilja att utvecklas som en bidragande orsak till framgångarna: Vi har många vinnarskallar i laget och i föreningen, det sitter i väggarna. Allt bygger på tävling vare sig det är matcher eller i gymmet. Killarna vet vilka krav som ställs och möter upp dessa på ett bra sätt vilket gör att jag ofta står lugnt kvar i båten när det ser tufft ut för jag vet att killarna löser det där fler kliver fram och det är kul att se.

Att man är guldfavoriter är inget som verkar störa Pierre, tvärtom. Vi kommer dra nytta av favoritskapet, vi vet att alla vill slå oss, vi har vunnit båda serierna och är regerande mästare säger Pierre och ler samtidigt som han fortsätter; Nu när det drar ihop sig har vi bara blivit bättre och bättre där en eller ett par spelare kliver fram och det är nyttigt att ha med sig.

Om vi går för guld? Allt vi ställer upp i vill vi vinna säger Pierre och skrattar.

Samtliga Frölundas åttondelsfinaler sänds på Livearenahockey.com

Spelschema Åttondelsfinalerna:
tisdag 14 mars:
Kl. 19:40 Nacka HK - Frölunda HC, Nacka Ishall

lördag 18 mars:
Kl. 16:30 Frölunda HC - Nacka HK, Frölundaborg

Ev. söndag 19 mars:
Kl. 12:00 Frölunda HC - Nacka HK, Frölundaborg

Christian Wahlgren