Vinst trots mardrömsstart
Publicerad: 2017-02-16
SHL
Med två raka förluster mot Djurgårdens IF i bagaget – och med jakten om att vinna grundserien i åtanke - fanns det höga förväntningar på revansch. Trots mardrömsstart vände Frölunda HC på steken och tog två poäng.

GÖTEBORG | Det blev något utav en mardrömsstart i Scandinavium för Frölunda HC, när Djurgårdens IF, redan efter 20 sekunders spel, spräckte Johan Gustafssons nolla och tog ledningen i matchen. Matt Anderson fick pucken i Frölunda HC:s zon utav en pressad Mattias Nørstebø och levererade ett distinkt handledsskott ifrån den vänsta tekningscirkeln som Gustafsson inte kunde stoppa.

Inledningen på matchen var annars utav en ganska underhållande karaktär, och Frölunda tryckte på bra när chansen i numerärt överläge gavs – och utnyttjade det distinkt. Som den inövade variant den är så hittade Victor Olofsson, med en crosspass från den högra tekningscirkeln, över till Casey Wellman som tog emot och pricksköt kvitteringen med drygt halva den första perioden spelad.

Tuff period

Frölunda blev faktiskt sämre och sämre under en lång sekvens och hade svårt att matcha gästernas höga forecheck. Man började spela bort puckar, såg lite nonchalanta ut och släppte mycket ytor åt Djurgården. Gästerna inledde den andra perioden med att trycka ned Frölunda så pass att Roger Rönnberg begärde timeout – med 1:42 spelat utav mittenakten.

Nog för att Frölunda ryckte upp sig – om än retroaktivt ganska långt efter timeouten – men med sex minuter spelade utav den andra perioden hade Djurgården skjutit perioens dittills samtliga fem skott på mål.
Hemmalaget redde ut två numerära underlägen under mittenaktens första halva och ryckte efter det upp sig i en annars inte särskilt underhållande eller händelserik period. Varken Gustafsson eller Djurgårdens dito, Mikael Tellqvist, fick mycket att utsättas för, utan kunde gå till periodvila efter en ganska komfortabel insats.

Spelmässig uppryckning

Frölunda ryckte upp sig avsevärt i den tredje perioden och kom ut klart piggare än man visat upp tidigare under matchen. Tellqvist fick extra fokus i Djurgårdens målbur och höll kvar bortalaget – om än hans lagkamrater gjorde ett gediget jobb framför honom som avvärjde det mesta utav farligheter.

Hemmalaget förde den tredje perioedn i stort sett från punkt till pricka och hade övertag i skottstatistiken med 14-6, men det var inte många utav dem som skedde i nämnvärt farliga chanser och matchen tvingades gå vidare till förlängning för att sära lagen åt.

Väl i förlängningen tog det bara 51 sekunder innan Mattias Nørstebø skulle hitta nätmaskorna och avgöra tillställningen när han tog vara på sin egen retur. Extrapoängen fick stanna kvar i Göteborg och Frölunda tog andra raka segern, något som huvudtränare Roger Rönnberg var belåten med efter slutsignalen.

– Det är starkt utav killarna att hitta ett sätt att vinna i dag, säger han till C More efter matchen och utvecklar:

– Spelmässigt så ser det ut att gå tungt just nu och jag tycker inte att vi förde dagens match, vilket vi vill göra. Jag vill att vi ska styra och sätta tempot i matcherna, men i dag gjorde vi inte det, vilket gör att vi ändå måste vara belåtna med vinst i dag. Lite mer skärpa i anfalls- och passningsspelet så hade vi tagit tre poäng.

– Just nu blickar vi fram mot lördagens match mot Luleå. Vi ska sikta på att flyga ut och göra en bra match där, avslutar Roger.

Nästa match väntar på lördag då vi gästar Luleå HF i Coop Norrbotten Arena med nedsläpp kl 16:00.
Nästa hemmamatch äger rum nästa fredag, den 24:e februari, då Leksands IF kommer på besök. Matchen spelas i Frölundaborg och startar kl 19:00. Biljetter till den matchen köper ni via den här länken.

Matchstatistik

Frölunda HC – Djurgårdens IF 2-1 OT (1-1, 0-0, 0-0, 1-0) Skott: 32-28 (9-10, 7-11, 14-6, 2-1)
Utv.min: 6-6 (0-2, 6-2, 0-2)