Fyra raka bäddade för vinst
Publicerad: 2018-02-10
Efter en tung start med två insläppa inom sex minuter vände Frölunda HC matchen mot Rögle BK med fyra raka mål och besegrade skåningarna med 4-3.

ÄNGELHOLM | Precis som i Skellefteå Kraft Arena i torsdags så hamnade Frölunda HC i dag i Ängelholm på efterkälken tidigt i matchens inledning. För redan efter 19 sekunder åkte John Nyberg ut för tripping och fick från utvisningsbåset se Rögle BK ta ledningen redan efter en minut och fyrtio sekunder. Olle Liss var det som höll sig framme och satte ett direktskott.
Samme Liss höll sig framme knappt fyra minuter senare och utökade ledningen till 2-0 – vilket ostört fick tankarna att sväva iväg på torsdagens förlust mot Skellefteå AIK.

Spelet var därefter ganska rörigt och något oklart under en lång stund där spelet inte höll högsta kvalité. Men, så blixtrade plötsligt Frölunda till och tog sig in i matchen som från en klar himmel.

Fyra raka mål

Med Benjamin Youds på utvisningsbänken ådrog sig även Daniel Sylwander en tvåa och Frölunda fick chansen att ta sig in i matchen i och med spel fem mot tre – och den chansen tog man.
Ryan Lasch hittade en ren Simon Hjalmarsson framför kassen, som utan krusiduller lade upp pucken i nättaket till 2-1, knappt halvvägs in i inledningsperioden. Därefter var det mycket Frölunda i perioden, som hade flertalet chanser att kvittera, och när perioden var drygt 16 minuter gammal kunde Simon Hjalmarsson hitta Carl Grundström helt ren framför Ville Kolppanen – och sådana försvarsmisstag straffar sig. Grundström lurade elegant ned Kolppanen och lade in en backhand till 2-2.

Efter att Jonathan Sigalet stänkt in 3-2 med 21 sekunder spelat av den andra perioden skulle Carl Grundström återigen skrivas in i målkolumnen, efter en något omdiskuterad situation.
Röglemålvakten Ville Kolppanen skrinnade ut bakom sin målbur för att spela iväg pucken och tappade balansen efter kontakt med Frölundaspelare. I efterdyningarna rakade Carl Grundström in pucken i mål, vilket efter domarkonferens godkändes och Frölunda var i tvåmålsledning med fjärde raka målet för aftonen. Om den omdiskuterade situationen kommenterade målskytten själv så här:

– Jag hann inte alls reagera när det hände, jag såg bara pucken och försökee nypa dit den. Huruvida det var utvisning eller ej är upp till domarna, jag vet inte riktigt, sade Grundström och tyckte sedan att han borde kunna ha gjort något mål till.
– Helt okej insats i dag, tycker jag. Jag har fått några riktigt bra lägen som jag har förvaltat och skulle mycket väl kunnat göra något till.

Rögle var bäst i tredje

Rögle startade den tredje perioden riktigt bra och gick ordentligt för att hämta in underläget, men hade mycket svårt att luckra upp Frölundas försvarsspel.
Till sist kom ändå en reducering för Rögle, som genom Kevin Gagné ordnade 4-3 med 1:40 kvar. Men längre kom inte skåningarna, utan Frölunda plockade tre poäng och bröt den tre matcher långa förlustsviten.

– Väldigt skönt med vinst, konstaterade Johan Gustafsson efter slutsignalen.
– Rögle fick två tidiga mål, och det var bara att kämpa på, släppa det som varit och gå vidare. Tycker att jag lyckades bra med det i dag. Riktig krigarinsats av grabbarna och jag är väldigt nöjd med tre poäng i dag, avslutar Johan.

Nu väntar spelledigt till och med den 24:e februari, då vi gästar Örebro HK.

Nästa hemmamatch: Onsdag 28:e februari kl 19:00, IF Malmö Redhawks. Biljetter köper ni via den här länken.

Rögle BK - Frölunda HC 3-4 (2-2, 0-2, 1-0) Skott: 33-28 (7-13, 15-10, 11-5)
PIM: 10-22 (8-6, 2-12, 0-4)

1-0 (01:40) | Olle Liss (Ted Brithén, Ludvig Rensfeldt) PP1
2-0 (05:32) | Olle Liss (Jack Connolly)
2-1 (09:48) | Simon Hjalmarsson (Ryan Lasch) PP2
2-2 (16:15) | Carl Grundström (Simon Hjalmarsson, Adam Almquist)

2-3 (20:21) | Jonathan Sigalet (Joel Mustonen)
2-4 (32:21) | Carl Grundström (Jesper Emanuelsson, Simon Hjalmarsson)

3-4 (58:20) | Kevin Gagné (Ludvig Rensfeldt, Edwin Hedberg)