Joels säsong fortsätter
Publicerad: 2017-04-24
Tre Kronor
Joel Lundqvist ansluter till Rikard Grönborgs Tre Kronor och spelar Carlson Hockey Games under Valborgshelgen.

Det var en mycket besviken Frölunda-kapten som avslutade klubblagssäsongen på långfredagen och just då var Tre Kronor inget diskussionsämne.
Efter några dagar påskledigt och en träningsvecka på Campus kom beskedet: Joel Lundqvist finns med i förbundskapten Rikard Grönborgs trupp till VM-genrepet Carlson Hockey Games.
– Det skall bli kul. Jag var nere på botten, men nu har det vänt och jag känner ett sug att spela igen. Jag är hel, fräsch och tycker jag är på en bra nivå. Jag vill ju avsluta säsongen med en vinst, förklarar Lundqvist, men betonar att han är uttagen till Carlson Hockey Games, inte till VM som felaktigt påstods tidigare i veckan:
– Det är tre matcher det handlar om till att börja med, sen får vi se. Det är ju tuff konkurrens.
Ja, faktiskt tuffare än på många år. En hel drös NHL-spelare har tackat ja till VM i Köln och Paris (5-21 maj) och för att bara nämna några: Oliver Ekman Larsson, Victor Hedman, John Klingberg, Anton Strålman, Gabriel Landeskog och Carl Söderberg.
– Det är roligt att så många ur den yngre NHL-generation vill vara med i VM, säger Joel Lundqvist.

Carlson Hockey Games spelas i Stockholm och tjeckiska Ceske Budejovice den 27 till 30 april – Tre Kronors spelprogram: 27 april: Sverige-Ryssland, Hovet. 29 april: Sverige-Tjeckien, Ceske Budejovice. 30 april: Sverige-Finland, Ceske Budejovice.

Peter Pettersson Kymmer