Näslund går all in
Publicerad: 2018-04-05
FHC
Kristofer Näslund blir ny assisterande tränare i Frölunda HC.

Att Pär Johansson lämnar Frölunda HC har varit känt länge. Hans ersättare är hittad, i hockeyallsvenskan och i Karlskoga.
– Det kommer att bli speciellt, men jag känner en enorm glädje över möjligheten. Jag gillar verkligen sättet som Frölunda jobbar på, säger Kristofer Näslund, en 42-årig gymnasielärare från Luleå som bott och arbetat i Karlskoga de senaste 20 åren:
– Jag har haft det bra i Karlskoga och en flytt var inte självklar, men för ett år sedan sa jag till mig fru att den enda klubb jag kunde tänka mig att lämna för var Frölunda. När jag fick möjligheten tog jag den, den här gången ville jag våga.

Vad Kristofer Näslund anspelar på är vägvalet han gjorde som spelare. Han gick aldrig all in, förklarar han, utan varvade istället spel i Karlskoga med studier i Örebro – gymnasielärare i geografi och idrott och hälsa.
– Jag ville nog inte till högstaligan och under samtalen med Frölunda kom jag fram till att jag inte ville göra den resan igen. Frölunda var det jag letat efter.
Vad tar du med dig till din nya klubb, då?
– Jag älskar hockey, jobbar hårt och lämnar inget åt slumpen. Och jag kommer att bidra med energi och kanske lite nytt tänk kring försvarsspel. Jag gillar människor och vill göra andra bättre.
Och så känner du Roger (Rönnberg) sedan tidigare?
– Vi har känt till varandra i många år eftersom vi båda är från Luleå och har lärt känna varandra den senaste tiden.

Kristofer Näslund har skrivit på för tre säsonger med Frölunda HC, till våren 2021.
– Vi har följt Kristofer ett tag och sett honom utvecklas i Karlskoga. Han jobbar hårt och är noggrann – han kommer att passa in bra hos oss, säger Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler.

Kristofer Näslund
Ålder: 42 år.
Klubbar som spelare: Luleå HF, Mariestad Bois, IF Björklöven, BIK Karlskoga, HC Flyers.
Klubbar som tränare: BIK Karlskoga.
Kuriosa: Har spelat med Christian Lechtaler i Björklöven (säsongen 1997/1998).

Peter Pettersson Kymmer