Leksand starkare
Publicerad: 2017-02-19
J20

Göteborg Den första perioden var ett ställningskrig där spelet böljade fram och tillbaka och även om det var gästerna Leksand som drabbades av matchens första utvisning skulle det dröja till mitten av perioden innan hemmalaget Frölunda J20 lyckades ta ledningen i matchen genom Linus Söderberg-Stridh som skottade in returen från Joni Ikonen bakom Leksandskeepern Jonas Arntzen.

Men Leksand kom tillbaka bara minuten senare och kvitterade till 1-1 när man överspelade Isak Andersson i hemmakassen. Därefter blev det återigen ett ställningskrig och även om chanser fanns stod sig resultatet perioden ut.

Leksand vände både spel och resultatet fem minuter in i den andra perioden när Rickard Hugg skött in pucken som innebar 1-2 till gästerna men likt Leksand gjorde i den första perioden studsade Frölunda tillbaka och kunde kvittera till 2-2 genom Jacob Peterson snyggt framspelad av Jesper Emanuelsson som tagit in pucken i zonen.

Därefter tog Leksand för ett par minuter över och pressade hemmalaget som för en stund hade svårt att skapa något och snart gick gästerna ifrån till både 2-3 och 2-4 innan Frölunda med mindre än fyra minuter kvar av perioden fick en chans att komma tillbaka i numerärt överläge men en vilja att göra det själv resulterade i att Leksand inte hade några större problem med att freda sitt eget.

Den tredje perioden studsade Frölunda tillbaka för en stund i samband med 3-4 målet genom Oliwer Fjellström som med ren vilja forcerade in pucken bakom Leksandskeepern men två raka numerära underlägen skulle visa sig bli ödesdigra då Leksand fastställde slutresultatet 3-5 med mindre än sju minuter kvar av perioden.

Nu väntar en bortamatch mot Växjö Lakers på onsdag den 22 februari. Matchen som sänds på livearenahockey.com startar kl. 19:00.

Frölunda HC-Leksands IF 3-5 (1-1, 1-3, 1-1)
Skott: 40-29 (14-8, 15-12, 11-9)
Utv.min: 12-10 (2-4, 4-6, 6-0)
1-0 (10:14) | Linus Söderberg-Stridh (Joni Ikonen, Rasmus Dahlin)
1-1 (11:12) | Johan Mörnsjö (Philip Aspnäs Norberg, Oliver Kandergård)

1-2 (25:20) | Rickard Hugg (Isac Skedung)
2-2 (29:00) | Jacob Peterson (Jesper Emanuelsson, Jacob Olbing)
2-3 (33:42) | Rickard Hugg (Isac Skedung, Erik Aterius)
2-4 (35:07) | Eric Winbergh (William Reimer)
3-4 (44:12) | Oliwer Fjellström (Rasmus Dahlin)