Tredje tjejträffen
Publicerad: 2017-02-02
Academy
På onsdagskvällen var det dags för årets tredje av totalt fyra tjejhockeyträffar i Campus - 44 tjejer med på isen.

Tjejerna, som var mellan 6 och 15 år, var fördelade på 18 föreningar (Bäcken, Frölunda, Göteborg HC, Hanhals, Hisingen, Hovås, Härryda, Järnbrott, Kungälv, Kållered, Lerum, LN70, Mölndal, Partille, Rönnäng, Skärgården, Sörhaga Alingsås och Vårgårda). Dessutom var sex ledare med och hjälpte till på isen och hade hand om var sin grupp. Totalt har det varit med närmare 100 tjejer under de tre träffarna vi haft i Academy. Det finns många tjejer i regionen som spelar hockey.

Omklädningsrummen var helt fulla. På isen var det full aktivitet med skridskolekar som leddes av Daniel Eriksson (sportansvarig Frölunda ungdom). Därefter blev det smålagsmatcher på tvären. Lagen var indelade så att halva laget var äldre spelare och den andra halva yngre. Byte på signal gjorde att de äldre mötte de äldre och de yngre mötte de yngre. Denna gång hade vi spel i alla tre zonerna. Mycket spel gjorde att många blev trötta så vattenpauserna var också uppskattade. Glädjen på isen smittade av sig till oss ledare och även upp på läktaren. Avslutningsvis bjöds det på chokladdryck och banan. Både gott och nyttigt när man kämpat bra.

Stort tack till alla ledare som var med och hjälpte till och gjorde denna träff möjlig. Utan er fungerar det inte.

Säsongen fjärde och sista träff kommer genomföras onsdag 8 mars. Anmäl dig till Göran Pegenius om du vill vara med.

Extra möjlighet till tjejträning. Till sommaren finns möjligheten att träna extra med bara tjejer. Vecka 27-31 arrangerar vi vår sommarhockeyskola på Öckerö. Under vecka 27 har vi en separat grupp enbart för tjejer födda 2002-2005. Anmäl dig och läs mer på www.frolundacamps.se eller kontakta rektor Göran Pegenius, [email protected].

Peter Pettersson Kymmer