Storseger mot Malmö
Publicerad: 2020-08-27
Försäsong
Mattias Norlinder i fokus med tre mål när Frölunda besegrade Malmö med klara 8-3.

GÖTEBORG | Frölunda HC fick en kalasstart på träningsmatchen mot IF Malmö Redhawks, för redan efter 43 sekunder hade Mattias Norlinder spräckt Oscar Alsenfelts nolla med ett precisionsskott ifrån slottet och gett Frölunda ledningen.
Malmö kvitterade några minuter in i matchen när Emil Sylvegård skrinnade sig loss, rundade Johan Mattsson och lade in pucken under benskyddet. Trots en ganska jämn matchbild under första perioden så skulle Frölunda ändå rycka ifrån på resultattavlan, tack vare fin utdelning och ett par tveksamma ingripande av Malmömålvakten Oscar Alsenfelt.

När Filip Johansson knäppte av ett handledsskott ifrån vänster var Alsenfelt på pucken med plockhandsken, men fick inget grepp om pucken utan skarvade istället in den i mål, knappt halvvägs in i den första perioden.
Sent in i perioden skickade Norlinder in ett skott ifrån sin backposition, som Alsenfelt ej heller fick tag på utan tappade in i armhålan och Frölunda gick till pausvila med en 3-1-ledning efter två mål av den Kramfors-födde 20-åringen.

EN RIVSTART PÅ DEN ANDRA PERIODEN från Frölundas håll gav tillräckligt mycket vind i seglen för hemmalaget att ordentligt ta tag i matchen.
Joel Mustonen styrde in 4-1 tidigt i perioden, vilket följdes upp av ytterligare en styrning ifrån Mats Rosseli Olsens klubba till 5-1 och ett 6-1-mål när Nicklas Lasu bröt sig in på kassen och lirkade in pucken under Alsenfelt, knappt halvvägs in i mittenakten. Sedan höll sig Norlinder framme ånyo, spelades fri i slottet och avlossade ett skott som överlistade Alsenfelt och innebar 7-1, men också backens tredje mål i matchen.

Norlinders hattrick blev något av en brytpunkt för gästande Malmö, som tog en timeout, förbättrade både spel och intensitet avsevärt och var det spelförande laget under mittenaktens andra halva. Genom Fredrik Händemark och Carl Persson skulle skåningarna också reducera innan perioden var slut, det sista i numerärt underläge och när bara fyra sekunder återstod av perioden.

Frölunda spelade bra i den tredje perioden och sköljde över Malmö i långa stunder, vilket i sin tur också gav ett par möjligheter i numerärt överläge. Det var i just spel fem mot fyra som matchens sista och den tredje periodens enda mål tillkom, när Max Friberg rakade in en retur och fastställde slutresultatet 8-3.