"Vi behöver spela snabbare framåt med pucken"
Publicerad: 2016-10-01

Säsongens andra hemmamatch stundar.

I morgon, söndag, spelar Frölunda HC sin femte match i SHL säsongen 2016/17, varav den andra hemma i Scandinavium. På andra sidan står tränare Robert Ohlsson och Djurgårdens IF redo att bryta en två matcher lång förlustsvit (0-4 hemma mot Karlskrona HK, 1-2 hemma mot IF Malmö Redhawks), och på samma gång bryta Frölundas vinstsvit på lika många matcher (3-2 borta mot HV71, 3-1 hemma mot Brynäs IF).

Signifikativt för Frölunda i de inledande fyra matcherna har varit att spelet inte riktigt suttit i matchens första halva utan att man växlat upp och spelat som bäst i tredjeperioderna, någonting som assisterande tränaren Pär Johansson kommenterar med att man kanske varit lite för avvaktande till en början medan motståndarna kommit ut betydligt hungrigare, vilket har varit straffande. Pär vänder det dock snabbt till lagets fördel:

- Det är väldigt stark moral att jobba sig tillbaka varenda gång och det är det vi vill ta med oss. Vi vet att om vi spelar vårt spel så kommer vi vara med i många matcher även om vi inleder dem lite sämre, för vi är tränade att spela tre perioder och vi litar på vårt system. På 60 minuter ger det (spelsystemet) oftast utdelning, säger Pär.

Pär kommenterar själv att det ska bli kul att ställas mot kollegan från ifjol, Robert Ohlsson.

- När man har jobbat ihop med en tränare eller spelare och sedan ska ställas mot varandra så är det alltid lite speciellt innan matchen, när matchen väl har startat så är det ingenting man direkt tänker på, utan det ska mest bli kul.

Enligt Pär är Djurgården ”ett riktigt kul lag att möta” och utvecklar:

- De åker mycket skridskor och pressar högt & hårt, gillar att tacklas. Det är allt som oftast hårt och rejält spel som gäller från deras sida, så det är väl det vi får vänta oss lite.

Vad ska ni då jobba på för att besegra dem i morgon?

- Vi ska bygga vidare på det vi gjorde bra i förra matchen, men vi behöver spela lite snabbare med pucken framåt. De kommer sätta högre press än vad HV71 gjorde i matchen senast och då blir det ännu viktigare för oss att transportera pucken framåt snabbare och spela bort deras press. De är stora, tunga fysiskt och vill fullfölja genom att sätta fast oss, då är det viktigt att vända spelet snabbt. Till sist hade det också varit önskvärt om vi kunde tillbringa lite mer tid i anfallszon.

Pucken släpps kl 16:00 och läget i truppen är oförändrat sedan matchen mot HV71. Jonathan Sigalet, b, och Robin Figren, fw, är fortsatt avstängda vilket innebär att Kristoffer Gunnarsson, b, och Anton Karlsson, fw, fortsatt är ersättare.

I fjol vann Frölunda båda hemmamatcherna mot Djurgården i grundserien (3-0 och 3-2) samt samtliga tre hemmamatcher i kvartsfinalserien (4-2, 5-2, 5-1).

Biljetter till matchen köper ni här: http://www.ticketmaster.se/event/frolunda-djurgarden-biljetter/432109

Efraim Larsson