Yunost Minsk vann den första CHL-sextondelen med 3-2.

Vitrysslands huvudstad Minsk bjöd på två parallella ishockeymatcher under tisdagskvällen.

I multiarenan Minsk arena, 15 000, var det möte i KHL mellan Dinamo Minsk och Lokomotiv Moskva.

I fräscha, men mindre ( 8 807) Chizhovka arena ställdes de regerande CHL-mästarna Frölunda Indians mot Yunost Minsk i den första av två  sextondelsfinaler.

Och krocken med storebror Dinamo Minsk märktes - Chizhovka arena var bara till hälften fyllt, snällt räknat.

Utan det där riktigt trycket från läktarplats inledde hemmalaget något anonymt och det var Frölunda som satte karaktär på matchen. Inte minst tydligt drygt fem minuter in i den första perioden när Kristian Vesalainen tryckte in 0-1 på egen retur bakom Minsk målvakt Dmitri Milchakov.

En go start på en knepig bortamatch, men samtidigt en spark i baken på Yunost Minsk. Som hittade vägar in i Frölundas zon och mycket tydligt satte hårt tryck på området i Johan Gustafssons närhet. Att böka in puck, målvakt och några till var temat för en inte så välspelad, men intressant period som lustigt nog avslutades med ett mål från lite distans.

Lika hastigt, lustigt som turligt ramlade pucken ner framför klubban på Viktor Turkin som avlossade direkt, 1-1.

Hjälpt av ett överblivet power play tog Yunost Minsk tag i det direkt i den andra perioden och fick dessutom tidig utdelning - Pavel Razvadoski efter en blixtnabb omställning.

Med hög press störde sedan hemmalaget Frölundas uppbyggnadsspel och längst bak växte målvakten Milchakov efter en något darrig inledning.

Ett numerärt överläge för Frölunda utmynnade i inget mer än ett box play, för många spelare på isen, och det utnyttjade Minsk - 3-1 Pavel Chernook.

- Minsk är ett bra lag som spelade bra. Dom fick ner vår fart, analyserar Casey Wellman och får medhåll av Frölundas tränare Roger Rönnberg:

- Dom gör det svårt för oss. Vi spelar i deras tempo och det var det dom ville.

Tredje utvecklade sig till en jakt mot ett defensivt inriktat Yunost Minsk och en inspirerad Dmitri Mlchakov.

Frölunda letade och letade, men hittade inga hål i den disciplinerade vitryska försvarsväggen.

Med drygt fyra minuter kvar av matchen bröt Casey Wellman dödläget. Nordamerikanen snärtade in 2-3-pucken i bortre krysset i power play och därefter hårt tryck hela vägen in i kaklet - men ingen utdelning.

- Det är bara halvtid och vårt sista mål var viktigt. Å andra sidan låg vi väl under varenda slutspelsmatch i CHL förra säsongen och lyckades vända, påminner Roger Rönnberg.

Andra 16-delsfinalen mellan lagen spelas i Frölundaborg om en vecka (tisdag 11 oktober), nedsläpp 19.00