Förlust på straffar
Publicerad: 2017-02-25
J20
Trots en riktig krigarinsats av Frölunda J20 räckte det inte idag när man föll mot HV71 på straffar och även om en förlust alltid är en förlust var dagens prestation riktigt bra.

Jönköping- Frölunda bjöd verkligen upp i den första perioden trots att HV71 skapade flest chanser inledningsvis men det var också de enda man skapade i den första perioden som till stor del fördes av gästerna Frölunda som för dagen kändes hetare och trots att perioden förblev mållös visade Frölunda att man inte skulle vika ner sig.

En tempohöjning i den andra perioden resulterade i 1-0 till Frölunda genom Jakob Olsson som spelades fram av Filip Hasa och Måns Carlsson. Just Carlsson hade bara minuter senare en chans att utöka ytterligare men istället drabbades Frölunda av en utvisning som bjöd in hemmalaget HV71 i matchen igen. Även om Frölunda klarade av det numerära underläget kom kvitteringen till slut genom William Romfors och det stod 1-1 inför den tredje perioden.

Tredje perioden förblev ett ställningskrig där Frölunda verkligen krigade och tog över matchbilden. Man fick gott om chanser att på nytt ta ledningen, bl.a. i ett fem mot fyra i fem minuter sedan HV71 dragit på sig ett matchstraff men pucken ville inte in bakom Adam Åhman i HV-kassen och matchen gick till övertid som likt den tredje perioden förblev mållös och väl i straffläggningen noterades HVs William Romfors för målet som innebar två poäng till HV71 och ett till Frölunda J20.

Härnäst väntar Luleå Hockey uppe i Norrbotten för Frölunda. Den matchen spelas lördag fjärde mars med start kl 12:00.

HV71-Frölunda HC 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0)
Skott: 23-40 (5-10, 10-12, 5-14, 2-4, 1-0)
Utv.min: 39-12 (2-0, 2-4, 35-8, 0-0, 0-0)