Movember och Orange Day
Publicerad: 2017-11-24
SHL
Frölunda kan ta fjärde raka segern mot Linköping i en på många sätt speciell lördagsmatiné i Scandinavium.

Efter tre raka segrar har Frölunda Indians medvind och i morgon kan det bli en fjärde, mot Linköping i Scandinavium.
– En toppmatch, det är två skickliga lag som möts. Båda lagen vill ha puckkontroll och driva upp farten. Vi måste fortsätta ha tålamod och inte öppna upp oss, säger assisterande tränaren Johan Lundskog som förstås är nöjd med Frölundas spel- och tabellmässiga lyft efter landslagsuppehållet:
– Självförtroendet växer efter varje seger och vi har förstått hur vi skall spela.

November är som bekant Movember för Frölunda Indians och i lördagsmatinén (nedsläpp 15.15) spelar laget som vanligt i specialdesignade tröjor. Årets variant går i 54 nyanser av svart och delas ut och signeras på is efter match av spelarna till de som ropat in dem på auktionen som avslutades i torsdags. Intäkten från auktionen går till Movember och forskningen kring mäns hälsa.
– Mäns hälsa och cancer är något jag har personlig erfarenhet av och jag är stolt över att vara Frölundas Movember-kapten, säger kanadensiske backen Jonathan Sigalet.

Frölunda HC väljer dessutom att uppmärksamma FN:s högaktuella program för att stoppa våld mot kvinnor/flickor och våld i nära relationer, Orange Day. Scandinavium kommer därför inte att lysa grön eller röd efter Linköpings-matchen, utan orange.

Biljetter till Frölundas match mot Linköping i morgon (lördag), nedsläpp 15.15, går att köpa via den här länken.

Peter Pettersson Kymmer