Säsongens första Forum
Publicerad: 2016-09-14

I måndags genomfördes säsongens första Forum för målvaktstränare.

37 målvaktstränare och 16 målvakter från 15 föreningar inom regionen träffades och tillbringade en kväll på Frölundaborgs is. Kvällens tema var delar ur Frölundas MV playbook. Kristoffer Martin (målvaktstränare i A-laget) och Adam Lundh (målvakts- och fystränare i Akademin) ansvarade för innehållet.

Nytt för denna säsong var att målvaktstränarna skulle ta med sig minst en målvakt (U16-U11) per förening. Nytt var även att vi genomförde hela träffen nere vid isen. Syftet är att målvaktstränarna från klubbarna skall vara aktiva på isen efter instruktion av Martin och Lundh.

Göran Pegenius tog emot deltagarna och hälsade alla välkomna. Vi började sedan med en kort genomgång  i omklädningsrummet om av vad som kommer hända på isen. Därefter samlades alla på isen där första punkten var en uppvärmningsdel där målvakterna testade olika rörelsemönster och förflyttningar. Därefter ställde de sig i målen. Där var det fokus på positionen i målet i olika vinklar. Extra viktigt med blicken och tålamodet. Vi började utan skott med olika riktmärken. Därefter skott från samma riktmärken för att avsluta med skott under rörelse. Målvaktstränarna agerade skyttar på ett mycket bra sätt.

Efter ispasset avslutades träffen med en kort reflektion i omklädningsrummet. Alla var överens om att detta upplägg var mycket bra och givande såväl för målvakter och målvaktstränare. Alla hoppas att mer tid avsätts för målvaktsträning på hemmaplan, antingen rena träningar eller mer tid där man får en del av isen

Nästa träff är planerad till måndag 7 november. Temat då kommer bli ”deltagarnas frågor”.

Göran Pegenius