J18: Seger igen
Publicerad: 2016-09-22

Frölunda ställdes på torsdagskvällen mot Nykomlingarna Karlskrona HK. Ett lag man visste lite eller inget om men hårt jobb lade grunden till kvällens 6-3 seger.

Det dröjde bara 41 sekunder innan Elias Stendahl öppnade målskyttet i matchen och direkt satte man tonen i matchen. Karlskrona skulle dock omgående få möjligheten att komma tillbaka i matchen tack vare ett numerärt överläge som förblev mållöst tack vare bra spel av Erik Portillo i Frölundamålet.

Frölunda fortsatte spela sitt spel men Karlskrona hade fått vittring och även om Samuel Fagemo utökade till 2-0 med fem minuter kvar av perioden att spela var det spelmässigt Karlskrona som tagit över mer och mer.

Karlskrona lyckades till slut överlista Portillo i Frölundakassen när man reducerade till 1-2 tre minuter in i den andra perioden och man fortsatte behålla initiativet i det efterföljande numerära överläget. Frölunda skulle dock studsa tillbaka och en uppåkning av Jacob Peterson och en backhand på målet resulterade i 3-1 till gästerna som kändes på gång igen.

Men en utvisning gjorde att den press man satt kom av sig och även om man klarade av underläget fick KHK lite väl mycket tid och yta, 2-3 var ett faktum. Ett resultat som stod sig perioden ut.

En växel till

I den tredje perioden visade Frölunda att man hade en växel till när man snart gick ifrån till både 4-2 och 5-2 genom Samuel Fagemo och Filip Hasa innan Jacob Peterson punkterade matchen med sitt andra mål för kvällen som innebar 6-2. Man trodde att det resultatet skulle bli matchens resultat men ett sista ryck från nykomlingen Karlskrona resulterade i 6-3 i numerärt överläge.

Pierre Johnsson, tränare Frölunda J18, summerar matchen efteråt:
- Vi gör två mindre bra perioder idag där vi inte gör jobbet riktigt och inte är med. Vi fuskar i vårt spel och vad vi pratat om innan matchen. Vi kommer upp godkänt i den tredje perioden där vi gör det vi ska säger Pierre som även lyfter fram kvällens målvakt Erik Portillo.

- Jag tycker Portillo spelar bra i kassen och gör så att vi håller nollan där i första perioden.

I den tredje perioden fick Pierre se det han ville se, ett hårt jobbande lag över hela isen.
- Vi kom ut som ett helt nytt lag i första tio av den tredje perioden där vi gör det vi ska varje sekund vi är på isen. Vi spelade fysiskt, täckte skott och åkte max. Vi visade att vi ville vinna och det tar vi med oss från matchen idag säger Pierre som tillägger:
- Karlskrona var riktigt bra idag och spelar verkligen ishockey. De går fullt i varje byte och det går inte att underskatta lag i hockey längre. Vi ska vara med från start för vi är ett riktigt bra lag.

Ni möter Rögle hemma i Frölundaborg på söndag.
- Ja, vi går för trean men det är helt och hållet upp till oss om vi ska ta poäng mot Rögle. Vi måste upp och killarna måste förstå att vi måste upp många fler snäpp än vad vi gjorde idag. Det kommer höjas ytterligare på söndag men vi ska vara med från start säger Pierre.

På söndag kl 12:00 släpps pucken i Frölundaborg. Matchen sänds även på Livearenahockey.com

Matchstatistik
Karlskrona HK – Frölunda HC 3-6 (0-2, 2-1, 1-3)
Skott:
27-29 (12-10, 7-6, 8-13)
Utv.min: 6-12 (0-2, 2-8, 4-2)

Period 1
0-1 (00:41) | Elias Stendahl (Jakob Heljemo)
0-2 (14:53) | Samuel Fagemo (Linus Nässén, Filip Hasa)

Period 2
1-2 (23:29) | Måns Carlsson (Hugo Stånggren)
1-3 (27:30) | Jacob Peterson (Filip Hasa)
2-3 (31:35) | Karl Henriksson (André Jarlfors, Gustav Särenborg)

Period 3
2-4 (46:51) | Samuel Fagemo (Linus Nässén, Filip Hasa) PP1
2-5 (54:40) | Filip Hasa (Linus Nässén)
2-6 (55:01) | Jacob Peterson (Oliwer Fjellström)
3-6 (56:40) | Viktor Andersson (Hugo Rostedt, Calle Larsson) PP1

 

 

Skribent Christian Wahlgren