J20: Tredje perioden fällde avgörandet
Publicerad: 2016-10-23

Frölunda tog emot Malmö Redhawks på söndagen och det blev en jämn match där avgörandet föll sent i den tredje perioden efter att man kommit tillbaka två gånger om. Johan Lindholm och Joni Ikonen blev stora segerorganisatörer med ett respektive två mål.

GÖTEBORG – Fast målen lös med sin frånvaro i matchens två första perioder var det inte helt utan chanser. Malmö var laget som kom ut hårdast och skapade hetast chanser men Arvid Söderblom i Frölundakassen bjöd på flera vassa räddningar i den första perioden och såg till att det stod 0-0 inför fortsättningen.

Frölunda växte så sakteligen in i matchen och tog spelmässigt över i den andra perioden där man också skapade mest men Tim Hultstrand i Malmökassen stod emot allt och med 0-0 kunde detta sluta hur som helst.

Sent avgörande och tre poäng.

Den tredje perioden var betydligt händelserikare än de tidigare två. Trots att det var Malmö som gjorde matchens första mål kom Frölunda tillbaka genom Johan Lindholm som tio minuter efter 0-1 målet styrde in 1-1. Därefter tog hemmalaget över spelet men en snabb omställning av Malmö resulterade på nytt i ledning för gästerna.

Frölunda som tog en timeout gjorde en sista push för ytterligare kvittering när man, med två minuter kvar att spela, plockade Arvid Söderblom i kassen. Med en man mer på isen satte man rejäl press på Malmö och bet sig fast i anfallszonen och femtio sekunder senare var det kvitterat till 2-2 genom Joni Ikonen som även skulle komma att bli stor segerorganisatör då finländaren med endast fem sekunder kvar av matchen sköt in 3-2 pucken bakom en skymd Tim Hultstrand i Malmökassen.

En femteplats och två matcher mindre spelat

Tre poäng och totalt sex poäng från helgens två matcher innebar att man klättrade upp till en femteplats, endast åtta poäng bakom Örebro i topp. Lägg därtill att Frölunda har två matcher mindre spelat än Örebro så ser det riktigt bra ut.

- Det var en bra match idag där två bra lag som ville spela hockey möttes. Vår prestation är bra där vi kommer tillbaka två gånger om trots underläge och vill avgöra vilket vi också gör säger Johan Benker, tränare Frölunda J20.

Ni möter Växjö hemma i Frölundaborg på onsdag.

- Ja det blir en tuff match, vi spelade jämt med dom sist i två perioder och förlorade sista med 5-0. Den minan ska vi inte gå på igen säger Johan och fortsätter; - Det gäller att vi spelar i 60 minuter och vi blir bättre och bättre för varje match. Vi är på rätt spår!