Tre nya poäng
Publicerad: 2016-11-24

Sjätte raka segern när Rögle BK besegrades med 4-2 i Lindab Arena.

ÄNGELHOLM | Dan Bakala fick chansen att starta torsdagens match borta mot Rögle BK efter tre raka starter för kollegan Johan Gustafsson. I matchens första period fick han inte allt för mycket att jobba tack vare en riktigt hög intensitet i offensiven.

Frölunda dominerade den första perioden och gjorde det ytterst svårt för Rögle att transportera  pucken på stabila sätt. När hemmalaget sattes under press kunde Frölunda återta pucken i ett ganska tidigt skede och gjorde så att Oscar Dansk i Röglemålet fick jobba hårt för att mota de 17 skott han fick emot sig.

Carl Grundström gjorde periodens enda mål, och det elegant när han snodde åt sig pucken i hörnet, tog sig förbi Timothy Liljegren och bröt sig in framför kassen där han lade in 1-0-pucken bredvid Oscar Dansk. Det var Grundströms nionde mål den här säsongen!

MATS ROSSELI OLSEN avgjorde straffläggningen i tisdagens match mot IF Malmö Redhawks, i Lindab Arena skulle han på torsdagskvällen få näta igen. Redan med drygt tre minuter spelat utav mittenakten dök han upp framför kassen och fick pucken av en hårt jobbande Sebastian Stålberg och prickade in pucken till 2-0 för en kanonstart på den andra perioden.

Den andra perioden var annars en jämnare tillställning än den första, mycket på grund utav Rögles hårdare forecheck, men båda lag hade mycket svårt att komma till riktigt klara målchanser. Frölunda hade svårt att komma intill Röglekassen och tvingades mestadels till skott utifrån som ofta täcktes eller gick utanför.

Rögles kanske mest initiativtagande spelare under den första perioden var också den som såg till att få in skåningarna i matchen när han blev fri med Dan Bakala om satte in reduceringspucken till 2-1.

Frölunda blev som allra bäst i periodens avslutande fjärdel där anfallsvågorna översköljde varandra, men när man var som närmast ådrog man sig en utvisning och perioden ebbade ut i vad som blev en fortsatt 2-1-ledning.

OM MÅLCHANSERNA SAKNATS i de två första perioderna så duggade de tätt i den tredje perioden, och det skulle också rassla till en aning i målprotokollet ett par gånger.

Efter 12 matcher i följd utan att göra mål skulle till slut Simon Hjalmarsson få hitta nätmaskorna igen när han utav Joel Lundqvist blev elegant frispelad framför Oscar Dansk och kunde snärta in pucken till 3-1.

Det tog sedan ynka 10 sekunder innan domaren fick peka mot Röglemålet igen, då fick Carl Grundström fri gata mot Dansk och sköt ett skott som Röglemålvakten släppte förbi sig och Frölunda hade kopplat ett stadigt grepp om matchen med drygt halva den tredje perioden kvar att spela. Grundström blev då ännu en gång för den här säsongen tvåmålsskytt.

Rögle reste på sig, kaxade upp sig och började ställa mycket svåra frågor till Frölundaförsvaret och Dan Bakala. Det ville sig inte bättre än att Daniel Widing högg in en retur till 2-4, och därefter var hemmalaget mycket nära ytterligare reducering. Men när det behövdes som mest, då stod försvaret och Dan Bakala pall och klarade att hålla tätt. Stormen reddes ut och när slutsignalen gick hade Frölunda tagit tre nya poäng och sjätte raka segern.

- Det är klart att det är skönt att göra två mål i en sådan här match, men hela laget jobbar på bra i dag och det är därför vi vinner, säger tvåmålsskytten Carl Grundström till C More efter slutsignalen och fortsätter med att förklara de största skillnaderna i hans utveckling:

- Jag har tränat hårt och försöker mer och mer att vara framför mål för att vara där när pucken kommer. Sedan så har jag blivit säkrare, både defensivt & offensivt, och tryggare med pucken vilket gör att jag vågar göra mer saker.

På lördag gästar vi Linköping HC i vad som kan bli en försmak på kvartsfinalmötet i Champions Hockey League (6:e resp. 13:e december). Pucken släpps kl 16:00 och matchen sänds på C More Hockey och cmore.se.

Rögle BK - Frölunda HC 2-4 (0-1, 1-1, 1-2)