Förlust, nu krävs två raka segrar
Publicerad: 2017-03-15
J20
Det var tajt, målsnålt och smågrinigt precis som en åttondelsfinal skulle vara när Frölunda J20 gästade Luleås dito på onsdagskvällen. Spelet i special teams blev avgörande där Luleå till slut drog längsta strået och därmed skapat sig fördel inför fortsättningen av serien.

Luleå - Frölunda J20 som inte alls kom upp i nivå i inledningen av matchen orkade till slut inte stå emot Luleås offensiv sedan man dragit på sig en utvisning efter sex minuters spel av perioden och 1-0 till hemmalaget var ett faktum. Därefter spelade Frölunda upp sig något och ett par lyckliga minuter där man fick spela fem mot tre resulterade i 1-1 genom Kristian Vesalainen och man hade flertalet chanser därefter att ta ledningen men resultatet stod sig perioden ut.

Hela den andra perioden samt femton minuter av den tredje perioden var ett ställningskrig där målvakterna i respektive lag stod i rampljuset med den ena räddningen efter den andra medan lagen turades om att besöka utvisningsbåset. Tyvärr för Frölundas del var det Luleås Linus Nässén som till slut forcerade in pucken bakom Arvid Söderblom i Frölundakassen och trots ett sista drag för kvittering från Frölundalägret utökade Luleå genom Isac Lundeström och höll sedan undan perioden ut.

Därmed är det fördel Norrbotten inför returmötet i Frölundaborg på fredag den 17 mars.
Den matchen börjar 19:00 och sänds på livearenahockey.com

**Luleå HF-Frölunda HC 3-1 (1-1, 0-0, 2-0)
*Skott:* 31-26 (7-9, 3-13, 19-6)
Utv.min: 16-12 (6-4, 6-2, 4-6)
1-0 (07:08) | Viktor Grahn (Livio Stadler) PP1
1-1 (12:10) | Kristian Vesalainen PP2