Naprapat med hockeybakgrund
Publicerad: 2016-05-25

Martin Söderblom är ett nytt ansikte i Frölunda Indians ledarstab.

Precis som i spelartruppen fyller Frölunda Indians på hålen i ledarstaben. Assisterande tränaren Robert Ohlsson ersattes av Johan Lundskog och när Håkan Andersson klev av från rehab-teamet klev Martin Söderblom in istället.

- Christian (Lechtaler) frågade om jag var intresserad och det var den här vägen jag ville gå. Jag brinner för hockey, säger 48-åringen som bott i Göteborg sedan 1999.

Söderblom kommer från Nynäshamn och det var också där han påbörjade en hockeykarriär som landade i division ett och i ett flertal klubbar, bland annat Hanhals IF.

- Jag försökte bli så bra som möjligt, men det räckte inte hela vägen, förklarar Martin Söderblom och menar att kombinationen ishockey och naprat inte är någon nackdel på det nya jobbet.

- Jag har ju erfarenhet av den här miljön och hoppas och tror att jag skall bli en länk mellan Pärra (Edlund) och rehabteamet. Det handlar ju om att se till helheten och målet är att alla killarna skall vara skadefria och igång.

Hur kommer det att märkas att Martin Söderblom jobbar hos Frölunda Indians?

- Jag brukar likna kroppen vid en racerbil och för att den skall fungera måste den vara i balans – det tänket vill jag bidra med. Och förhoppningsvis får vi färre skador genom att ha bra koll.

Peter Pettersson Kymmer