Straffvinst i Malmö
Publicerad: 2017-11-21
Både Frölunda HC och IF Malmö Redhawks kom till spel med ett gäng skadeavbräck, men båda lag bjöd upp till dans i ett tätt och underhållande storstadsderby i Malmö Arena.

MALMÖ | Frölunda HC inledde bortamatchen mot IF Malmö Redhawks en aning odisciplinerat och skåningarna hade ganska tidigt i matchen ett långt numerärt överläge och två tillfällen i spel fem mot tre. Försvarsspelet var på tårna och man utmanövrerade hemmalagets numerära överläge effektivt och höll tätt när man trycktes ned som mest.

Malmö var det bättre laget i inledningsperioden mot ett Frölunda som försvarade bra och var tighta framför egen kasse – där Johan Gustafsson gjorde en utmärkt match.
Hemmalaget skulle ändå ha en 1-0-ledning i första pausen efter att Johan Olofsson brutit sig in från sidan, rundat JG och lagt in ledningspucken.

– Jag börjar bli tjatig mot mina egna spelare, men vi måste spela med bättre disciplin. Jag tycker att alla utvisningar i första perioden, bortsett (Jonathan) Sigalets, var ganska onödiga. Så jag kräver bättre disciplin, konstaterade huvudtränare Roger Rönnberg inför den andra perioden.

Vändning

Rönnberg fick definitivt se prov på bättre disciplin efter den första pausvilan och det var också ett mer organiserat samt välspelat Frölunda som dök upp på plan i den andra perioden. Knappt halvvägs in i akten hittade man upp ordentligt i tempo och tvingade fast hemmalaget i deras zon.
Tempoökning bar frukt, då Victor Olofsson fick hjälp av Simon Hjalmarsson och vann en puck i anfallszon som till sist resulterade i att Olofsson rakade in en retur till 1-1 – Olofssons nionde mål denna säsong. Av bara farten kom också en ledningspuck, då Ponthus Westerholm, framför kassen, hittade Joel Mustonen, som med ett direktskott satte 2-1-pucken med sitt andra mål på lika många matcher i Frölundatröjan.

Hemmalaget jobbade sig dock tillbaka och tog successivt över matchbilden i mittenakten. Till sist skulle Malmö också få utdelning, då Carl-Johan Lerby - i mittenaktens enda numerära överläge - kvitterade tillställningen till 2-2 genom ett hårt direktskott.

DET VAR EN TIGHT MATCH och lagen fortsatte turas om att hålla i taktpinnen. En stund tryckte Malmö ned Frölunda, en stund var det vice versa, och så höll det på. Båda lagen skapade riktigt fina chanser, men Johan Gustafsson och Malmös Jonas Gunnarsson i respektive målbur gjorde båda en strålande insats och höll nere resultatet i en mållös tredjeperiod – där JG kom upp stort med en strålande stöthandsräddning i slutsekunderna.

Avgörandet

Malmö inledde förlängningsspelet med numerärt överläge efter en Frölundautvisning sent i den tredje perioden, men fortsatt eminent boxplayspel höll undan och istället fick man själva numerärt överläge efter 2:20 då Malmö gjort ett slarvigt byte och spelat med för många spelare på banan.
Förlängningen fortsatte vara utvisningsdrabbad, och efter att Lias Andersson bestraffats för en målvaktsinterference var det hemmalaget som skulle få sista möjligheten att avgöra i numerärt överläge, men matchen gick till straffar där vi ånyo fick se en långkörare till straffläggning.
I båda de senaste två matcherna som gått till straffar har vi fått se 14 straffar, och i dag skulle inte skilja sig på den fronten. I kväll fick vi däremot se några fler mål än tidigare och det blev till sist Victor Olofsson som skulle stå som segerskytt efter att ha stänkt in det sista målet. Johan Gustafsson gjorde en magnifik match rakt igenom och kom upp stort även i straffläggningen som bäddade för en andra raka seger!

– Jag tycker vi kom upp bra efter första perioden och gjorde en grym tredjeperiod, konstaterade Victor Olofsson i C More efter slutsignalen och utvecklade:
– Malmö hade sina lägen, men vi hade ett riktigt bra boxplay idag. Vi tog alldeles för många utvisningar, men lyckades döda allihop förutom ett. Där måste vi dock ställa högre krav på oss själva och inte ta de där onödiga utvisningarna. Jag tyckte dock vi skapade nog med lägen för att avgöra matchen i tredje egentligen, men skönt att kunna kliva fram och få ta den där extrapoängen på straffar.

På torsdag gästas vi av Rögle BK (matchstart kl 19:00). Biljetter till den matchen köper ni via den här länken.

IF Malmö Redhawks - Frölunda HC 2-3 SO (1-0, 1-2, 0-0, 0-0, 0-1) Skott: 39-32 (16-5, 11-10, 7-13, 5-3, 0-1)
PIM: 8-16 (6-10, 0-2, 0-2, 2-2, 0-0)

1-0 (12:44) | Johan Olofsson (Lars Bryggman)

1-1 (29:01) | Victor Olofsson (Simon Hjalmarsson)
1-2 (30:10) | Joel Mustonen (Ponthus Westerholm, John Nyberg)
2-2 (36:53) | Carl-Johan Lerby (Rhett Rakhshani, Andy Miele) PP1

Avgörande straffskytt: Victor Olofsson, Frölunda HC