Snöplig förlust mot Färjestad
Publicerad: 2018-01-18
SHL
Färjestad BK kom på besök till Scandinavium för första gången denna säsong, och ett, på förhand, upphausat möte utvecklades till en trist historia där gästerna stod segrande med 4-1 när slutsignalen gick.

GÖTEBORG | Ett slutsålt Scandinavium och match mot Färjestad BK brukar oftast innebära folkfest, frejdig och underhållande ishockey och – i bästa fall – en fin vinst för Frölunda HC.
Riktigt så blev det inte när Färjestad kom på besök för första gång denna säsong. Redan innan matchen var sju minuter gammal hade nämligen gästerna tagit ett tydligt grepp om matchen i och med en 2-0-ledning.

Gästerna spelade ruggigt effektivt och stängde ned försvarszon på ett eminent sätt, vilket gjorde det snudd på omöjligt för Frölunda att ens skapa några farligheter och oroligheter kring Färjestads målman Lars Haugen. Inte ens när man fick inleda mittenakten med spel i två raka numerära överlägen stämde spelet – istället tvingades man till ett mer omständigt spel som både gjorde det lättare för Färjestad att bevaka sin ledning och drog ned tempot i spelet.

Det var en sådan dag…

…där ingenting ville fungera. I den tredje perioden hade Frölunda – i tvåmålsunderläge - endast ett skott på mål under de inledande åtta minuterna, och tyngre skulle det bli. För när man börjat komma in i spelet och äntligen lyckats etablera lite tryck i Färjestads zon – då kontrade Rasmus Asplund in 3-0 till följt av att Niklas Fogström lade in 4-0, bara 46 sekunder senare och skickade ned ridån.

Joel Mustonen satte 4-1 när knappt två minuter återstod, men finländarens sjunde mål för säsongen var inte mer än ett tröstmål när Färjestad tog andra raka vinsten i Scandinavium.

– Jag var väldigt överraskad över vår sömniga start, konstaterade Roger Rönnberg dystert på presskonferensen efter matchen och utvecklade: – Jag förväntade mig att spelarna skulle vara så heta att det skulle koka över, men vi såg väldigt sömniga ut i början - både i närkamper och i passningsspelet. Jag vet inte om jag drog ned temperaturen på plattan för mycket.

– En annan sak, spelet i offensiv zon var omständigt i dag. Vi spelade oss till bra lägen, men valde konsekvent bort det och letade ett ännu bättre läge. Där dog intensiteten i vårt anfallsspel, det måste vi ta tag i.

Innan Roger lämnade ifrån sig mikrofonen valde han att ge en eloge till några som kämpade tappert i 60 minuter:

– Bäst i hallen i dag var våra fans och jag är ledsen att vi inte kunde bjuda er på en bättre match i dag!

Nästa hemmamatch: Lördag 20 januari kl 18:00, mot Luleå HF. Då förväntas Adam Pardy göra sin debut i Frölundatröjan.
Biljetter till den matchen köper ni via den här länken.