Säsongen lever efter 2-1 seger mot Luleå
Publicerad: 2017-03-17
J20
Det var spelmässigt jämnt och ett ställningskrig matchen igenom där Frölunda J20 hade allt att vinna medan Luleå med 1-0 i matcher hade allt att förlora vilket gav en extra krydda till en annars härlig matchserie.

Göteborg - Frölunda J20 reducerade matchserien till 1-1 i matcher sedan man krigat ner gästerna Luleå efter en mållös men knappast chanslös första period där Frölunda sköt 18 skott på mål jämfört med Luleås sju skott, problemet var bara att inget av de 18 skotten gick in.

Luleå kom däremot upp något i den andra perioden och tog vad det såg ut som över spelet där man lyckades sätta press på hemmalaget som till slut fick se 0-1 pucken hamna i nätmaskorna bakom Arvid Söderblom. Det ska dock tilläggas att man aldrig gav sig efter norrbottningarnas ledningsmål, tvärtom, man trampade igång maskineriet och började skapa framåt och tack vare en möjlighet i powerplay direkt i inledningen av den tredje perioden återtog man initiativet.

Efter ett par minuters tryck på Luleå och målvakten Filip Gustavsson lyckades man till slut kvittera genom Jakob Olsson som vände in med ryggen i banan och med hjälp av klubban styrde han in Filip Westerlunds direktsskott på pass från Johan Lindholm.

Därefter fortsatte man pressa Luleå och trots att man drabbades av en utvisning på Markus Christensson var det just #56 Christensson som låg bakom vändningen när han tre minuter efter att han kommit in på isen igen lagt pucken på mål där Joni Ikonen var som styrde in 2-1 pucken bakom Gustavsson i Luleåkassen.

Frölunda som var pressade att vinna matchen spelade sedan smart och höll undan när Luleå forcerade för en kvittering.
Segern innebar att man kvitterade matchserien till 1-1 och då serien avgörs i bäst av tre matcher är det returmöte mellan lagen imorgon lördag i Frölundaborg med start kl 12:00.

Det var riktigt skönt att slå Luleå här när vi förlorade borta sist säger Johan Benker. Det kommer bli tufft imorgon när det är ny match, det är jämna matcher med två bra målvakter säger Johan som syftar på Arvid Söderblom och Filip Gustavsson men det är som det ska vara. Nu ska vi ladda om och vara redo imorgon.