JG vann målvaktsmatchen
Publicerad: 2018-02-28
När Frölunda HC 2-1-straffade IF Malmö Redhawks i Scandinavium klev Johan Gustafsson fram och vann målvaktsmatchen mot motståndarnas dito Oscar Alsenfelt.

GÖTEBORG | Februaris sista match kunde ha fått en bättre start för Frölunda HC än vad fallet blev denna torsdag. För redan efter 24 sekunders spel låg SHL:s poängkung Ryan Lasch på isen i offensiv zon hållandes för benet – och tvingades avbryta matchen redan efter sitt första byte.
(Tillagt i efterhand - Rapporter efter matchen bekräftar att ingenting är brutet)

Frölunda har haft svårt för IF Malmö Redhawks denna säsong (två poäng på tre matcher inför i dag) och skulle även i dag få en tuff nöt att knäcka. Hemmalaget tog ändå ett knappt övertag om matchbilden i inledningen och var det lag som hade pucken mest. Men spel- och puckövertaget till trots så hade man rysligt svårt att överlist Malmöförsvaret, som stängde försvarszonen ordentligt och tvingade ut Frölunda mot sarghörnen under stora delar av matchen.
Några vassa lägen vaskades ändå fram där vi i den första perioden i synnerhet kommer ihåg Oscar Alsenfelts fenomenala plockhandsräddning på Pathrik Westerholms handledsskott ifrån nära håll – där målet näst intill var öppet.

Malmö skulle sent i mittenakten ändå bjuda Frölunda på ett kanonläge, då Mats Rosseli Olsen skrinnade fram på en misslyckad Malmöpass i mittzon och skaffade sig själv ett friläge. Avslutet räddade Alsenfelt, men på returen störtade Jonathan Sigalet fram och slog in 1-0 – med blott 25 sekunder kvar av den andra perioden.

– Det är mycket kamp, mycket åkande och inte särskilt mycket målchanser där ute. Ingen jättevacker match, utan mer ett ständigt ställningskrig. Skönt att vi kunde få trycka in en här i slutet och höja moralen inför sista perioden, konstaterade Simon Hjalmarsson när två perioder var spelade.

Fortsatt tight

Det var fortsättningsvis en mycket tight tillställning där Malmö i den tredje perioden lyckades lyfta upp spelet och etablera tryck mot Johan Gustafsson i målet. Till sist kom också kvitteringen, när Frederik Storm stressade Jonathan Sigalet till en felpass som slutade hos Erik Forssel framför kassen – som kunde raka in 1-1 bakom JG.

JG och Malmömålvakten Alsenfelt stod för två mycket stabila insatser och att ingen av dem skulle släppa in fler än ett mål under ordinarie matchtid kändes inte ologiskt. Matchen gick till sist till straffläggning där Carl Grundström gjorde det enda målet och säkrade extrapoängen – med mål i tredje matchen i följd.

– Vi gjorde det det vi hade pratat om i dag och hade tålamod i hela matchen. En gedigen insats av grabbarna och det kommer vi ta med oss, konstaterade Johan Gustafsson efter slutsignalen.

– Det kändes bra i dag. Jag hade rätt lite att göra i de första två perioderna, men i tredje började de slänga pucken mot mål mer och jag kom in i det ordentligt där. Skönt att få knipa några räddningar i straffavgörande också. Vi laddar om för match imorgon kväll igen.

Redan i morgon (torsdag) är det alltså dags för hockey igen, då vi gästar Brynäs IF i Gavlerinken Arena. Matchstart är kl 19 och ni kan följa matchen på Cmore.

Nästa hemmamatch: Lördag 3:e mars kl 15:15, HV71. Biljetter köper ni via den här länken.

Frölunda HC – IF Malmö Redhawks 2-1 SO (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0) Skott: 26-19 (7-4, 11-4, 3-10, 4-1, 1-0)
PIM: 18-8 (0-4, 16-4, 2-0, 0-0, 0-0)

1-0 (39:35) | Jonathan Sigalet (Mats Rosseli Olsen) SH1

1-1 (48:25) | Erik Forssell (-)