Tung skalp i Stångebro
Publicerad: 2018-09-22
FHC20
Frölunda hade en växel till att lägga i när man för andra dagen i rad slog seriekonkurrenten Linköping HC med klara 5-2

LINKÖPING Likt fredagens match lagen emellan var den första och andra perioden jämn sett till både resultat och spelet på isen. Båda lagen släppte till ett fåtal chanser åt vardera håll och inför den tredje perioden stod det 2-2 på tavlan. Väl i den tredje perioden syntes det att fredagens match tagit hårt på hemmalaget för det var Frölunda som tog över mer och mer. Man skapade längre anfall, höjde tempot något och fick rättvist även utdelning för sitt jobb i den tredje perioden. Isac Andersson sköt in sitt andra mål för dagen som innebar 3-2 till indianerna, Arvid Caderoth bjöd på en riktig fösare när 4-2 var ett faktum och Samuel Fagemo fastställde slutresultatet 5-2 till Frölunda i tom målbur sedan Linköping försökt göra en sista push för att närma sig göteborgarna.

Att ta totalt fem poäng mot Linköping i Stångebro är en riktigt bra prestation då Linköping är ett tufft lag att möta och det är något även Pierre Johnsson, tränare Frölunda J20, håller med om efter matchen;
Det är härligt att vinna, vi möter ett grymt bra hockeylag men idag visar vi tålamod och jobbar ner dom (LHC) och stundtals är vi riktigt jobbiga både med och utan puck. Det är den största anledningen till att vi kan komma härifrån med fem poäng.

Även tvåmålsskytten Isac Andersson håller med om att det var två sköna segrar i Stångebro;
Vi jobbade som ett lag idag, vi kom ut kort på backlinjen men hjälpte varandra och pushade varandra idag och detta var definitivt en lagseger. Om sina två mål idag säger Isac såhär:
På det första målet fick jag ett bra pass av LA (Jonatan Lundin-Andersson) där så det var bara att trycka dit den och på andra målet spelade Rydqvist (Hampus) fram den till mgi så jag behövde bara lägga den på kassen.

Imorgon väntar Södertälje SK, ett lag som kan uppfattas lite lurigt och som ofta är tunga att möta men Isac och laget har sin gameplan redo. Det kommer bli tufft och tajt och vi ska köra som vi gjorde idag, spela för varandra och laget och vinna säger Isac avslutningsvis.

Matchen mot Södertälje SK imorgon söndag startar kl. 12:00 och sänds på svenskhockey.tv