Fjellström straffade HV71
Publicerad: 2017-09-27
J20
HV71 vann premiären men i Frölundaborg där de båda lagen möttes på onsdagskvällen drog Frölunda det längsta strået när man efter en lång straffläggning till slut säkrade bonuspoängen genom Oliwer Fjellström.

GÖTEBORG Det var full fart från start där rivaliteten syntes mellan lagen. När inte Anton Sundin satte stenhårda tacklingar på motståndarna HV71 turades man om att utmana och skapa målchanser. Tyvärr för Frölundas del var det gästerna HV71 som tidigt öppnade målskyttet efter att Frölundaförsvaret missat i rensningen.

Rasmus Dahlin som anslutit från A-laget som var spelledigt uppmärksammade Pontus Andreasson högt i banan bara minuter efter HVs ledningsmål och efter en hög friställande pass placerade Andreasson läckert pucken mellan benskydden på HV-keepern Adam Åhman och 1-1 var ett faktum. Därefter böljade spelet fram och tillbaka och även om det fanns gott om chanser för båda lagen att göra fler mål stod sig resultatet perioden ut.

Den andra perioden var knappt en minut innan HV71s Simon Holmström på egen hand satt gästerna i förarsätet men likt den första perioden var farten fortsatt hög vilket gynnade hemmalaget som fem minuter senare kvitterade till 2-2 genom Jesper Emanuelsson snyggt framspelad i en två mot etta av Philip Elgestål och Jacob Peterson. HV71 skapade sedan ytterligare lägen men Arvid Söderblom var väl med och det var fortsatt jämt mellan lagen inför period tre.

Den tredje perioden blev en något grinigare historia än de två föregående där det gruffades och boxades vid avblåsningarna och även om domarna tillät en hel del så var det Frölunda som drabbades hårdast när Oliwer Fjellström sent i perioden fick uppsöka botbänken och väl där behövde HV71 endast minuten på sig innan man återigen tagit ledningen i matchen. Där hade matchen kunnat vara avgjord om inte Rasmus Dahlin på sedvanligt manér jobbat loss pucken och på egen hand tagit upp pucken längs isen där han rundade målet och via köksvägen skickade in kvitteringen till 3-3. Frölunda som gick för ytterligare mål satte sedan rejäl press på gästerna som trots allt lyckades freda sig och matchen gick till övertid som förblev mållös och det skulle krävas straffar för att utse var bonuspoängen skulle hamna.

Efter sex straffrundor med blandad kvalité på straffarna äntrade Fjellström isen och med en läcker backhand skickade han in pucken bakom Adam Åhman och när det var dags för HV71 var Söderblom både stor och tät och bonuspoängen säkrades till ett gött jubel från juniorindianerna.

Pierre Johnsson, huvudtränare Frölunda J20, höll med om att det var en riktigt skön seger där killarna verkligen krigade matchen igenom. Vi var värda segern idag men att vi inte får tre poäng är som det är säger Pierre och fortsätter;
Sättet vi vinner på idag visar på karaktär, vi börjar bli ett lag som aldrig ger upp utan vi kör trots motvind och trots tidiga mål mot oss trots press från oss går vi bara och det känns bra.

Om motståndarna HV71 säger Pierre; Det är ett riktigt bra lag med mycket hockey i sig och då ser det ut såhär. Idag möttes två riktigt vältränade lag och det var en rolig match.

Nu väntar Rögle BK hemma i Frölundaborg på lördag och det kommer bli tufft säger Pierre; Det är ett riktigt bra lag och vi måste upp i samma standard som idag för att slå dom.

Matchen mot Rögle BK startar kl. 13:00 och sänds på Svenskhockey.tv Det är fri entré och Frölundaborg är matcharenan.

Frölunda HC - HV71 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0)
0-1 (03:33) | Filip Sveningsson (Max Wennlund, Alexander Holmberg)
1-1 (06:43) | Pontus Andreasson (Rasmus Dahlin, Philip Elgestål)

1-2 (21:15) | Simon Holmström
2-2 (26:39) | Jesper Emanuelsson (Philip Elgestål, Jacob Peterson)

2-3 (55:26) | Joakim Stjern Svensson (Simon Holmström, Martin Jönsson)
3-3 (57:39) | Rasmus Dahlin (Filip Westerlund)