Vi går för seger
Publicerad: 2017-03-09
U16
Mars månad är lika med slutspel för föreningens juniorlag och först ut är åttondelsfinal för Frölunda U16 som i storartad stil vann U16 Elit Södra hela 11 poäng före Linköpings HC.

Om säsongen i sin helhet där man tagit seger efter seger, de flesta med stora siffror där höjdpunkten var seger för andra året i rad i både Tibro Trophy och Scandinavium Cup säger Tobias Johansson, tränare Frölunda U16: Vår säsong hittills är ett kvitto på att vi har jobbat rätt med spelarna och när vi går in i mars månad handlar det bara om en sak, att vinna! Har vi som tränare och instruktörer gjort vårt jobb så bra och rätt vi kan är jag övertygad om att vi får det resultat vi förtjänar.

Årets säsong påminner dessutom väldigt mycket om fjolårets och för att undvika att återigen hamna på en fjärdeplats avslöjar Tobias att man skruvat på en del detaljer i träningsupplägget: Vi har lagt om vårt fokus i år jämfört med ifjol när vi föll i semifinalen där vi upplevdes som långsamma när vår spelidé är att spela med fart. Så i år har vi lagt hösten på att utveckla och maximera spelare och nu på vintern har vi fokuserat på spelet och det är nu, i slutspelet som ska vi spela vår snabbaste hockey.

Frölunda som spelar i Grupp D inleder slutspelet på hemmaplan där man möter de regerande mästarna HV71 samt Nacka HK och Flemingsbergs IK, båda från region öst. Att man dessutom öppnar poolspelet mot HV71, ett lag man känner väl till, får Tobias att le lite extra brett:
Det blir derbykänsla direkt säger Tobias och ler samtidigt som han tänker på att de slagit HV71 i finalen av Scandinavium Cup två år i rad så visst finns det mer än bara derbykänsla mellan lagen samtidigt som han fortsätter:

HV71 får ner spelare från sitt J18 så de kommer vara bättre än tidigare under säsongen men samtidigt så har vi med sånär på alla våra spelare så vårt slagläge är bra. Jag förväntar mig maxprestation och säsongsbästa av alla och då ska vi få ett bra resultat i helgen.

Tobias och hans manskap kommer vara redo när pucken släpps imorgon. Nedsläpp kl. 16:00 mot HV71 och matchen sänds på livearenahockey.com

Komplett spelschema:
Fredag 10 mars 2017
16:00 Frölunda HC - HV71, Frölundaborg
19:00 Flemingsbergs IK - Nacka HK, Frölundaborg

Lördag 11 mars 2017
14:30 Flemingsbergs IK - HV71, Frölundaborg
17:30 Frölunda HC - Nacka HK, Frölundaborg

söndag 12 mars 2017
11:00 Nacka HK - HV71, Frölundaborg
14:00 Frölunda HC - Flemingsbergs IK, Frölundaborg

Poolspelet är en rak serie där topp två i varje grupp går vidare till kvartsfinalsspel.
Övriga 12 lag spelar i COOP Arena B (Grupp A), Gavlerinken Arena (Grupp B), Mälarhöjdens Ishall (Grupp C).

Christian Wahlgren