• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Idag 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Hans bästa tid är nu

15 mars 2017 15:00
SHL

Simon Hjalmarsson har längtat efter SM-slutspelet ett tag.


Om än inte i Frölunda: Simon Hjalmarsson har slutspelsvana så det räcker och blir över. I knockout-omgång med Luleå och Linköping under sejourerna där och med CSKA Moskva i KHL.
– Det skall bli skoj, jag har sett fram emot slutspelet den senaste månaden, säger 28-åringen som vet vad som är viktig när säsongen går in i ett avgörande skede:
– Vi har allt att vinna nu och det är den känslan vi går in i slutspelet med. Och målet är förstås att vinna ett nytt guld. Förra säsongens guldyra påmindes laget om innan onsdagens träning – en förkortad guldfilm spelades upp i Scandinaviums jumbotron.
– Filmen är en målbild som vi får ta med oss, tanka energi av och dra nytta av när går det tungt, recenserar Hjalmarsson som tycker så här om att det är förra säsongens två finallag som möts redan i kvartsfinal:
– Det blir alltid roliga matcher mot dom, fart, finess och känslor. Det kommer att bli publikvänlig hockey, men med det där lilla extra kampmomentet som finns i ett slutspel, förklarar Simon Hjalmarsson och beskriver atmosfären i den trupp som på fredag i Scandinavium spelar kvartsfinal ett mot Skellefteå AIK:
– Vi går in i serien med en positiv energi. Segern i sista grundseriematchen mot Linköping gjorde oss gott. Vi gick stärkta ur den och tycker att det skall bli härligt med hockey varannan dag. Det kommer att bli som en boxningsmatch och det är viktigt att vi reser oss direkt efter varje smäll. Nu är det nästa byte, nästa match som gäller.

Biljetter till kvartsfinal ett mellan Frölunda och Skellefteå i Scandinavium på fredag, 19.00, går att köpa via den här länken.

Johan Sundström tar innan nedsläpp emot priset som Frölundas bäste spelare under säsongen – Thörnströms first star of the game.