55 nybörjare och Rangers
Publicerad: 2016-08-10

New York Ranges och 55 barn fyllde rinken i Frölundaborg.

På tisdagskvällen skänkte Henrik Lundqvist tillsammans med NHL:s spelarorganisation NHLPA 60 hockeyutrustningar till Frölunda HC – utrustningar som skall användas av Frölunda och övriga regionsklubbar för pröva-på-verksamhet för barn och ungdomar.

Morgonen efter var Frölundaborg inte sig riktigt likt - på isen trängdes 55 barn och New York Rangers 14-årslag, samt en hel gäng ledare.

- Det är nybörjare från regionen som vi samlat till ett enkelt event med New York Rangers som dragplåster, förklarar Frölundas ungdomsansvarige Daniel Eriksson och berättar att besöket från USA har en koppling till Henrik Lundqvists donation.

Rangers 14-åringar vann en tävling som gick ut på att samla in så många begagnade hockeyutrustningar som möjligt till ett liknande projekt i New York-området. Priset var en resa till Sverige.

- Vi har 37 personer med oss, spelare, ledare och föräldrar, och ingen av dem har varit i Sverige förut. Att bara vara här är stort för alla, att killarna får spela lite hockey också är en bonus, säger New York Rangers Rick Nadeau.

Förutom den tidiga clinicen mötte New York Rangers 14-årslag på eftermiddagen Frölundas 14-årslag.

Peter Pettersson Kymmer