Fortfarande obesegrat
Publicerad: 2017-08-31
CHL
Det blev seger med 4-2 i bortamatchen mot Klagenfurt i CHL:s gruppspel - firma Lundqvist&Lasch stod för fem poäng tillsammans.

Med 5 000 i ryggen inledde Klagenfurt piggt i hemma i Stadthalle och ställde tidigt en fråga till Johan Gustafsson – fixar du ett friläge?
Skojar du, eller, replikerade JG som tog allt ett taggat hemmalag hade att komma med.
Ett trögstartat Frölunda Indians var sig självt igen mitt in i den första perioden och några minuter senare presenterade sig radarparet Joel Lundqvist och Ryan Lasch.
Den lille amerikanen hittade ytan och kaptenernas kapten skickade upp trissan högt bakom David Madlener i hemmamålet, 1-0.
Drygt två minuter senare hittade Lasch sin andre kedjekamrat, Mats Rosseli Olsen, i ett liknande läge och 2-0.
En andra Frölunda-utvisning i slutet av perioden bjöd in Klagenfurt i matchen – och inte ens Johan Gustafsson kunde hindra en fri Marco Richter att trycka in 2-1-pucken.

Tidigt i den andra perioden lyfte Carl Grundström in 3-1. Efter knappt sju minuters spel styrde Joel Lundqvist in fyran bakom en helt bortspelad hemmamålvakt – Ryan Lasch passade förstås.
Under resten av mittenakten var det inget som talade för Klagenfurt som ändå lyckades reducera med bara 56 sekunder kvar till vila – friläge Stefan Geijer efter pucktapp i offensiv zon och kontring.
”Vi spelade bra i 15 minuter i andra och borde stängt matchen”, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg som fick se en ganska svajig tredje period med en matchbild som svängde fram och tillbaka, men aldrig lutade över åt Klagenfurts håll – mållöst och seger med 4-2 för Frölunda Indians.
”Det var en tuff bortamatch i en varm hall och vi har mycket att förbättra till mötet med Zürich på lördag”, sammanfattar Rönnberg.

Frölunda möter ZSC Lions i Zürich på lördag kväll, 19.45 – bortamatchen direktsänds i Viaplay.