Seger i premiären
Publicerad: 2017-09-21
J18
Efter en något trevande och nervös inledning tog Frölunda J18 till slut tag i det och säkrade segern i premiären av J18 Elit Södra mot Tingsryd AIF med klara 5-1

GÖTEBORG Frölunda J18 började matchen något trevande och det syntes för en stund att premiärnerverna fanns där men ju längre matchen led och efter Albin Bardhs förlösande 1-0 mål efter fem minuters spel lossnade det för småindianerna. De började skölja över Tingsryd som såg ett par nummer för små ut och snart stod det både 2-0 och 3-0 på tavlan efter mål av Måns Krämer i powerplay och Andreas Laschitza.

Tempot slogs av något i den andra perioden vilket öppnade upp för Tingsryd som skapade mer framåt nu än tidigare men Hannes Kollén var stabil längst bak. Efter att halva perioden var spelad lyckades Karl Henriksson utöka till 4-0 bakom TAIF-keepern Max Sjöström innan gästerna till slut lyckades spräcka Kolléns hittills hållna nolla efter att man utnyttjat ett något tveksamt agerande av Frölundaförsvaret när de skulle spela ut pucken. Resultatet stod sig perioden ut.

Den tredje perioden blev spelmässigt en kamp där Frölunda var laget som skapade mest framåt och även om det skulle dröja nästan tio minuter innan Sjöström i Tingsrydskassen tvingades vittja nätet efter pucken som letat sig in genom Ludvig Levinsson var det både ett och två skott i stolpen.
Tingsryd försökte sedan komma närmare men Frölunda höll undan och säkrade årets första seger i J18 Elit södra.

Vi försöker hålla oss till vår spelidé och försöker spela pucken. Kvalitén i passningsspelet är inte alltid där men ambitionen finns där säger Tobias Johansson, tränare Frölunda J18, och fortsätter;
Våra avslut var något trubbiga och de, Tingsryd, hade en bra keeper men jag är ändå nöjd med seger.

Nu väntar Linköpings HC borta på söndag för Frölunda J18 och tränaren Tobias Johansson ser fram emot matchen.
Det kommer bli häftigt, jag tror det kommer bli en bra match och utmaning. En sådan match som vi vill spela säger Tobias avslutningsvis.

Frölunda HC - Tingsryd AIF 5-1 (3-0, 1-1, 1-0)
1-0 (05:19) | Albin Bardh (Elmer Söderblom, Ludvig Levinsson)
2-0 (16:09) | Måns Krämer (Axel Kumlin) PP1
3-0 (16:31) | Andreas Laschitza (Eric Engstrand, Linus Nordin)

4-0 (30:20) | Karl Henriksson (Isac Andersson, Lucas Raymond)
4-1 (32:59) | Hugo Nilsson (Albin Ström)

5-1 (00:00) | Ludvig Levinsson (Elmer Söderblom, Albin Bardh)