J18: Tillbaka på vinnarspåret
Publicerad: 2016-12-01

Frölundas segersvit på 17 raka segrar bröts förra helgen och på torsdagskvällen när Borås HC besegrades med 2-1 visade man att söndagens förlust mot HV71 endast var en tillfällighet.

Den första perioden som förblev mållös kändes stundtals tempofattig och bjöd inte på någon skönhockey direkt och spelet hölls mestadels till i mittzonen varpå de där riktigt farliga chanserna aldrig uppstod. Frölunda växte sedan in i matchen och även om det var Borås som med en man mindre på isen tog ledningen i den andra perioden var det Frölunda som förde perioden.

Bara minuten efter Borås 0-1 mål kvitterade Elias Stendahl till 1-1 och i spel fem mot tre, även det bara en minut senare hade Frölunda vänt både match och resultat i samband med Joseph Bergers 2-1 mål. Frölunda pressade sedan på och skapade flera chanser att utöka ytterligare men resultatet stod sig perioden ut.

Frölunda inledde den tredje perioden i spel fem mot fyra men Borås stod upp bra och stängde ner hemmalagets flesta försök till att skapa farligheter och med fem minuter kvar av perioden och matchen stod det fortfarande 2-1 till Frölunda.

Borås var tvingade att hitta på något i slutminuterna av matchen och plockade målvakten Tyler Dejarlais och även om man skapade ett par farligheter direkt framför Erik Portillo i slutsekunderna höll Frölunda undan och inkasserade ytterligare tre poäng.

Derby när Kungälvs IK gästar borgen

På söndag den fjärde december kl 12:00 bjuds det på derby i Frölundaborg när Kungälvs IK kommer på besök och sett till tidigare matcher lagen emellan kommer det bjudas på fartfylld och fysisk ishockey.

Matchen sänds även på Livearenahockey.com men hockey ses bäst live och som vanligt är det alltid fri entré på juniorhockey.