Kvartsfinaldramat fortsätter
Publicerad: 2018-03-24
SHL
Det är fördel Frölunda inför den fjärde kvartsfinalen i Malmö arena.

Frölunda Indians följde upp mirakelvändningen i Skåne i onsdags med ytterligare en seger i Scandinavium på fredagskvällen, 2-1, och leder nu kvartsfinalserien mot Malmö med 2-1 i matcher.
Förutom segern fick hemmalaget med sig något annat in i ett glatt omklädningsrum – en klockren kasse (Carl Grundström) i power play.
”Det var väldigt viktigt och bra för självförtroendet – pp har ju gått lite trögt i slutspelet”, säger backpjäsen i Frölundas numerära överläge-uppställning, Matt Donovan, och hymlar inte med att det varit ett samtalsämne:
”Vi har pratat en hel del om vårt power play. För att det skall fungera som vi vill måste vi vara fokuserade och koncentrerade”.

Med ledning 2-1 i matcher har Frölunda Indians satt sig i en bra sist inför fortsättningen av kvartsfinalserien, men inget är klart ännu och det är amerikanen Donovan den förste att skriva under på.
”Malmö är ett hårt arbetande lag och det har varit tre tuffa och tajta matcher hittills. Jag förväntar mig att serien kommer att fortsätta att se ut så.”

Ryan Lasch tränade inte på lördagsförmiddagen och spelar inte söndagsmatinén i Malmö arena. Frölunda lyfter in en junior i truppen och gör justeringar i formationerna.
”Widerström (Pontus) har ju spelat bra i slutspel med Joel (Lundqvist) förut och Ponta (Ponthus Westerholm) får ta hans plats bredvid Pathrik (Westerholm) och Stålberg (Sebastian)”, säger Frölundatränare Roger Rönnberg.

På tisdag (27 mars) är kvartsfinalserien tillbaka i Scandinavium, nedsläpp 19.00 – biljetter till den matchen går att köpa via den här länken.

Peter Pettersson Kymmer