J20: Förlust i returmötet
Publicerad: 2016-11-19

Det blev en uddamålsförlust, 2-1, i Frölundas andra möte med Karlskrona HK på lördagseftermiddagen i en match där Frölunda som trots massivt skottövertag i den tredje perioden fick se sig besegrade.

Karlskrona – Den första perioden bjöd likt gårdagen inte på någon skönhockey. Det var relativt händelselöst och spelet hölls mest i mittzonen.

Frölunda tog sedan ledningen en bit in i den andra perioden genom Jacob Peterson men hemmalaget tog sedan över matchbilden mer och mer och kvitteringen kom som ett brev på posten efter att halva perioden var spelad.

KHK behöll sedan initiativet i matchen och stängde ner Frölunda som inte alls lyckades skapa några farligheter och trots att hemmalaget tilldömdes straff som räddades av Isak Andersson i kassen gick Karlskrona till pausvila med 2-1 på tavlan efter ett sent ledningsmål med bara sekunder kvar av perioden.

Massivt skottövertag, 15-1, i den tredje perioden.

Frölunda fick flera chanser att komma tillbaka i den tredje perioden då man verkligen forcerade och gjorde två mål men båda blev bortdömda av domaren och övriga 13 skott stoppades av KHK keepern vilket innebar att Frölunda nu får ladda om och sikta på seger imorgon istället när man möter Växjö Lakers som avslutning på helgens roadtrip.

- Jag tycker inte att vi kom upp i prestation förrän egentligen i den tredje perioden där vi vinner skotten stort, 15-1, och fick två mål bortdömda säger Johan och fortsätter: - Vi var tunna på folk idag pga. en avstängning och en del sjukdom men vi laddar om och ser fram emot ytterligare en tuff match imorgon när vi möter Växjö säger Johan avslutningsvis.

Matchen mot Växjö Lakers startar 13:00 sänds som vanligt på Livearenahockey.com

Karlskrona HK – Frölunda HC 2-1 (0-0, 2-1, 0-0)