Nollat i Malmö
Publicerad: 2021-03-02
SHL
Frölunda föll tungt borta mot ett effektivt Malmö, 0-4.

Det var två lag med helt skilda förutsättningar som skrinnade in i Malmö arena strax innan sex på tisdagskvällen.
SHL:s formstarkaste lag Malmö mot ett sökande Frölunda, men det präglade inte matchbilden i den första perioden.
Frölunda styrde händelseförloppet, men hittade inga riktigt heta målchanser. Malmö stack upp i en och annan kontring, men fick inte heller någon utdelning.
”En relativt bra period av oss och vi sätter press på dom. Dom är stora, men baktunga och det skall vi utnyttja”, menar Robin Alvarez.

Den andra akten blev märklig på många sätt och det var Malmö som satte tonen från nedsläpp. Så till den grad att Roger Rönnberg tog en time out efter fem minuter och den fick viss effekt, men inte för spelet i numerärt överläge.
Två minuter på Pathrik Westerholm blev fyra för abuse av official, men inget ordnat spel från bortalagets sida och istället 0-1 av Emil Sylvegård efter schabbel på offensiv blålinje.
Det målet fick fart på Frölunda som klart dominerade periodens sista fem, sex minuter, men tio sekunder före paus åkte på ett psykologiskt tungt baklängesmål – 0-2 Joe Veleno på ytterligare en spelvändning.
”Andra är sämre av oss. Vi måste framförallt upp i special teams. Stundtals gör vi bra grejer offensivt, men inte tillräckligt ofta”, säger Patrik Carlsson.

Det lilla hopp som ändå fanns inför den tredje perioden släcktes snabbt. Tre minuter in satte Ponthus Westerholm 0-3 och några minuter senare låg fyran bakom Niklas Rubin – en fri Lars Bryggman efter pucktapp på offensiv blå, igen.
”Jag är grymt besviken. Det har sett ut så här alltför många gånger”, kommenterar Roger Rönnberg den tunga bortaförlusten och ger den här snabbanalysen: ”Vi skapar inget och bjuder på mycket. Jag är inte orolig, men vi behöver ta oss en ordentlig funderare för vi har mycket jobb framför oss”.

Frölundas laguppställning
Målvakter:
Niklas Rubin (Johan Mattsson).
Backar:
Jesper Sellgren, Stefan Elliott.
Jens Olsson, Filip Johansson.
Jonathan Sigalet, Mattias Norlinder.
Anders Grönlund.
Forwards:
Robin Alvarez, Jan Mursak, Max Friberg.
Mats Rosseli Olsen, Nicklas Lasu, Simon Hjalmarsson.
Christoffer Ehn, Patrik Carlsson, Johan Sundström.
Elmer Söderblom, Karl Henriksson, Theodor Niederbach.
Linus Nässén.

Peter Pettersson Kymmer