”Det blir speciellt”
Publicerad: 2016-10-14

#20 om att #23 skall upp och matchen mot Linköping.

Ronnie Sundins tröja hissas i Scandinavium 15.30 i morgon (lördag) och lagkapten Joel Lundqvist kommer att finnas på isen tillsammans med sitt Frölunda Indians.

- Det blir speciellt. Ronnie är en Frölundaikon, en fantastisk spelare och grym personlighet. Hela laget gläds med honom och hans familj, säger Lundqvist och beskriver sin gamle lagkompis ytterligare:

- Ronnie satte alltid laget först och man visste alltid vad man fick. Han var klippan där bak och en glad och varm personlighet som spred energi. Det är sådana egenskaper man uppskattar som medspelare.

Men tröjhissningen är nu bara en del av lördagens evenemang i Scandinavium. Frölunda skall möta Linköping i SHL och Joel Lundqvist vet vad som gäller.

- Vi måste vara på tå och göra jobbet utan puck. LHC är ett offensivt skickligt lag.

Å andra sidan har Frölunda Indians nybygge lyft de senaste veckorna och inte förlorat en match över 60 minuter sedan Minsk borta i CHL 4 oktober.

- Vi har tagit steg åt rätt håll hela tiden och för vår del handlar det om arbetsnivån. Vi vill vara ett hårt arbetande lag hela tiden, förklarar Lundqvist.

Frölundas trupp mot Linköping är identisk med den mot Rögle i torsdags.

Biljetter till morgondagens (lördag) möte mellan Frölunda och Linköping går att köpa via den här länken – nedsläpp 16.00.

Peter Pettersson Kymmer