”Europas bästa lag”
Publicerad: 2017-01-17
CHL
Fribourg-Gottérons coach Larry Huras hyllar kvällens CHL-semifinalmotstånd, Frölunda Indians.

Kvart över åtta i kväll (tisdag) är det nedsläpp i BCF-Arena i schweiziska Fribourg. Hemmalaget Fribourg-Gottéron mot Frölunda Indians i CHL-semifinal två och det regerande mästarlaget leder med 5-1 i halvtid.
”Den första matchen var mer en 3-1-match, men vi har hittat vägar att förlora matcher hela säsongen. Det är mentalt och något vi jobbar med, att behålla fokus i 60 minuter”, säger Fribourg-coachen Larry Huras med ett förflutet i SHL och Modo, dessutom en stor beundrare av Frölunda Indians:
”Det är en ära och bra erfarenhet för oss att få spela mot Frölunda. Jag kan inte riktigt jämföra med KHL som inte är med i CHL, men i mina ögon är Frölunda Europas bästa lag”.
Larry Huras pekar särskilt på den filosofi som genomsyrar Frölunda HC – från Academy till A-lag – och det jobb många har gjort och gör.
”Det finns en röd tråd som alla följer sedan Roger (Rönnberg) kom och jag gillar verkligen Frölundas sätt att spela hockey. Hög press och fyra hårt arbetande och producerande kedjor”, förklarar den 61-årige schweizaren som direkt efter det egna lagets värmning ställde sig vid sargkanten och scoutade motståndets inför-match-förberedelser i ett enda syfte:
”Hockeycoacher är som pirater, vi stjäl. Och ser jag något som kan utveckla mitt lag kommer jag att använda mig av det. Sådan är hockeyn i dag, den förändras hela tiden”.

Kvällens avgörande CHL-semifinal mellan Fribourg-Gottéron och Frölunda Indians direktsänds i SVT 24, matchstart 20.15.

Fhcplay finns med på resan till Schweiz och intervjuer och inslag läggs kontinuerligt ut på den här länken och på Frölundas Facebook-sida.

Peter Pettersson Kymmer