”Inget är förlorat”
Publicerad: 2017-03-24
SHL
Det är nu eller aldrig för Frölunda Indians och comebackande Sean Bergenheim är full av tillförsikt.

Förutsättningarna är enkla inför SM-kvartsfinal 5 mellan Frölunda och Skellefteå i Scandinavium i morgon kväll (lördag), nedsläpp 18.00.
Skellefteå leder med 3-1 i matcher och bara seger som gäller för Frölunda.
”Det känns bra att vara tillbaka. Jag har varit med om att vända ett sådant här underläge förut och vår inställning måste vara att ta en match i taget. Vi har inte förlorat något ännu”, slår Sean Bergenheim fast – den rutinerade finländaren som är tillbaka i laget efter tre matchers avstängning.

Frölunda Indians körde ett kort, men koncentrerat träningspass i Scandinavium på fredagsförmiddagen och alla förutom Johan Sundström var på is.
”Vinner vi i morgon (lördag) är det serie igen och pressen ligger på dom”, konstaterar Frölundas assisterande tränare Johan Lundskog och poängterar att utmaningen visserligen är tuff, men inte omöjlig och definitivt inspirerande:
”Vi har varit i det här läget tidigare och levererat. Vi vet vilken nivå vi måste komma upp i och det handlar om att kampa och spela hockey samtidigt, i 60 minuter”.
**Vad innebär det konkret? ** ”Att vi måste skapa mer offensivt, att vi inte skall göra några naiva misstag defensivt och att vi som kollektiv tar ett kliv fram. Vi vet vad vi måste göra”, förklarar Johan Lundskog.

Biljetter till lördagens femte kvartsfinal mellan Frölunda och Skellefteå i Scandinavium, 18.00, går att köpa via den här länken – inklusive familjebiljetter, två vuxna och två barn för 499 kronor, och kampanjläktar-biljetter, 100 kronor, på sektion L.

Och missa inte morgondagens förmatch i Scandinavium 13.00 – SM-kvartsfinal 2 mellan Frölunda och HV 71 i J18-slutspelet, Frölunda vann den första.

Peter Pettersson Kymmer