Wellman sänkte FBK
Publicerad: 2016-08-12

Frölunda Indians vann första matchen för säsongen – 1-0 mot Färjestad.

Utvisningar förstörde inledningsvis rytmen i Frölunda Indians första match för säsongen – mot Färjestad i ett fullsatt Lionshov i Skee (550) – men när adrenalinet lagt sig halvvägs in i den första perioden satte spelet sig. Speciellt för det regerande svenska mästarlaget som i vanlig ordning låg med en hög press och kvickt, och stundtals fyndigt, flyttade puck över banan. Några feta chanser blev det mot Färjestads norske målvakt Lars Haugen – Henrik Tömmernes stolpskott den allra hetaste.

Den andra akten liknade den första i så motto att utvisningar präglade den och inga mål i numerärt överläge. Och inga mål heller på två straffar, en för vardera lagen – Artturi Lehkonen brände Frölundas och Rasmus Asplund Färjestad.

Istället presenterade nyförvärvet Casey Wellman sig i spel fem mot fem – ett vinkelskott på pass av Kristian Vesalainen betydde 1-0 efter 13.45.

- Ett turmål, men skönt att den gick in. Jag siktade bara på målet, beskriver Wellman sin första kasse i Frölundatröjan.

Och det målet visade sig bli matchvinnande efter en tredje period som inte höll samma kvalitet som de två första.

Färjestad kopplade ett visst grepp in slutskedet av matchen, men lyckades inte få in pucken bakom en tät Johan Gustafsson, trots plockad målvakt och sex utespelare.

- Försvarsspelet är bra, men det syns att vi inte tränat anfallsspel. Och spelet utan puck är bra och så håller vi nollan. JG (Johan Gustafsson) var tät, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg.

På söndag spelar Frölunda andra matchen för säsongen – mot det norska landslaget i Lionshov, 14.00.