J20: Tung förlust mot Växjö
Publicerad: 2016-10-01

Trots 32-7 i skott och en 2-0 ledning efter två spelade perioder fick man se sig besegrad av Växjö Lakers med 5-2 efter 60 spelade minuter.

Frölunda verkligen flög fram i den första och andra perioden. Man gjorde allt rätt och bjöd förmodligen på sitt bästa spel hittills under säsongen. Man attackerade kassen, fick in skotten framför mål och jobbade för varandra. I den första perioden tog man tidigt ledningen med 1-0 genom Oliwer Fjellström som högg på returen från Jacob Peterson. Växjö hade svårt att hänga med när Frölunda spelade kontrollerat och tvingades till utvisningar.

32-7 i skott!

Särskilt i den andra perioden där Frölunda även fick chansen i spel fem mot tre och då dröjde det inte länge innan det small bakom Pontus Eltonius i Lakerskassen. Målskytt? Joni Ikonen, som sin vana trogen stod i vänstra tekningscirkeln och drog till direkt på pass från Rasmus Dahlin.

Förutom resultatet som stod sig perioden ut är det värt att nämna att man även vann skotten med 32-7 efter två perioder.

I den tredje perioden hände något. Man såg stressiga och ängsliga ut samt hade svårt att komma till några farligheter. Detta utnyttjade Växjö som som började uppträda mer som Frölunda gjort de första två perioderna. 2-1 målet föll tidigt, 2-2 kom strax efteråt och 3-2 målet gjordes på straff. Efter det orkade inte Frölunda som till slut fick se sig besegrade med 5-2.

- Vi blev ängsliga, vågade inte vårda pucken och då gick luften ur säger Johan Benker, tränare Frölunda J20 och fortsätter: - Vi gör två bra perioder och äger dom fullständigt men vi orkar inte mentalt att spela vårt spel i den tredje perioden och de tar över.

Frölunda får chansen att studsa tillbaka redan imorgon då Karlskrona HK gästar Frölundaborg och Johan vet vad han vill se av sitt lag då: - Hårt jobb i 60 minuter!

Matchen startar 12:00 och sänds på Livearenahockey.com

Frölunda HC – Växjö Lakers 2-5 (1-0, 1-0, 0-5)