• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 30 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 19 Mars Mar
Onsdag Ons 21 Mars Mar
Fredag Fre 23 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar
Tisdag Tis 27 Mars Mar
Torsdag Tor 29 Mars Mar
Lördag Lör 31 Mars Mar

Ledarskap på schemat

16 december 2017 12:00
FHC

I veckan arrangerade Frölunda HC säsongens tredje Clinics temat var ledarskap.


Göran Pegenius hälsade alla 34 ledare från 14 föreningar välkomna och beskrev även det regionsarbete Frölunda jobbar med för att hjälpa till att utveckla ishockeyn i regionen. Torsdagskvällens Clinics var en del av flera andra saker som genomförts. Temat var ledarskap och John Jansson, psykologisk coach i Frölunda, höll i arrangemanget. Fokus låg på inlärning och mentala kartor. John Jansson berättade att vi alla skapar en mental bild av händelser. Hur den ser ut beror på vår mentala karta. Viktigt att komma ihåg är att det inte får vara känslan som styr oss utan vad man gör. När det gäller inlärning så är konsekvensen av ett beteende väldigt viktig. En fråga som diskuterades var hur vi jobbar med att förstärka bra beteenden. Glädjen är det centrala för en positiv utveckling av ett bra beteende.

John Jansson pratade även om värderingar, beteenden och språket inom idrotten. Många gånger görs och uttrycks saker som man alltid gjort och man tror att det inte gör något att man tar i lite när man pratar. Så är det förstås inte. När det gäller att jobba med värderingar hos ungdomar kan ett sätt att jobba vara genom att visa på goda exempel hos idoler för att stärka egenskaper eller karaktärer. Det kan mycket väl vara egenskaper som inte alls handlar om hockey som till exempel hur man är en bra kompis. Mycket bra diskussioner avslutade kvällen. Till Clinics nummer fem kommer deltagarna få skicka in egna önskemål om vad som skall tas upp inom ledarskapet.

Säsongens fjärde Clinics blir torsdag 1 februari och då med temat Back och Forward med Pär Johansson (back-coach i Frölundas A-lag) och Johan Lundskog (forwards-coach i Frölundas A-lag).