"Vi vill ta nästa steg"
Publicerad: 2018-08-16
FHC
Frölunda HC och Hanhals IF har skrivit på ett samarbetsavtal på tre år.

Diskussionen har pågått länge och nu har de bägge föreningarnas styrelser skrivit under avtalet. Frölunda HC och Hanhals IF kommer att samarbeta över ett brett spektrum i minst tre år.
– Det känns kul att vi kommer igång. Att vi gick upp i hockeyettan var väl det som avgjorde. Som sportchef är det förstås bra att få insyn i Frölundas verksamhet. Att den öppnas upp för oss och att vi får lära oss hur klubben jobbar, på alla nivåer, säger Hanhals IF:s Björn Erlandsson.

Samarbetet mellan klubbarna är en utveckling av det regionsarbete Frölunda HC har bedrivit under många år - med tydlig riktning.
Frölunda får tillexempel möjligheten att skicka juniorer till Hanhals och division ett-spel – Pontus Andreasson och Arvid Söderblom redan den här säsongen.
– Det är bra och nyttigt för våra juniorer. Och att vi får möjligheten att förlänga deras akademitid ser vi som något positivt, konstaterar Frölundas assisterande sportchef Björn Liljander.

Frölunda HC:s hockeygymnasium och akademi (Academy) är ett begrepp i hela hockeyvärlden. Hanhals IF driver också ett hockeygymnasium och skall tillsammans med sin samarbetspartner kvalitetssäkra den verksamheten de närmaste åren.
– Vi skall stötta och supporta Hanhals HG-verksamhet med våra erfarenheter, förklarar Björn Liljander:
– Vi vill ta nästa steg tillsammans med Hanhals för att på sikt bredda hockeyn i hela regionen.

Frölunda HC möter i kväll (torsdag) HV 71 i Kungsbacka ishall, 19.00.

Peter Pettersson Kymmer